Akyurt’ta meclis üyelerinden 4 önerge: ‘Çay evleri’ yapılacak

featured
service

Akyurt Belediye Meclisi’nin Ekim 2022 meclis görüşmeleri sona erdi. Meclis üyelerinin vermiş olduğu 4 önerge ilgili komisyonlara havale edilirken ‘Çay evleri’ yapılması gündeme geldi.

2023 yılı bütçe görüşmelerinin de yapıldığı belediye meclis toplantılarında meclis üyeleri tarafından verilen önergelerde ele alındı. Buna göre yaşlıların sosyalleşebileceği, vakit geçirebileceği ve sohbet edebileceği ortamlar hazırlamak için uygun yerlerde Çay Evleri yapılmasına ilişkin önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Diğer taraftan meclis üyeleri tarafından verilen diğer önergeler ise şu şekilde;

-İlçede bulunan üniversite öğrencilerine yarıyıl tatilinde gezi, piknik, doğa yürüyüşleri vb. etkinlikler düzenlenmesi,
-İlkokula yeni başlayan öğrencilere Sıfır Atık Projesi kapsamında temiz bir çevre için eğitimler verilmesi, etkinlikler düzenlenmesi,
-İlçede bulunan okullarda ilk-orta ve lise öğrencilerinin yarı yıl tatilini dolu dolu geçirebilmesi için eğitim seminerleri, sosyal ve sportif aktiviteler düzenlenmesi.

Belediye Meclisi komisyondan gelen raporlar doğrultusunda konuları yeniden görüşerek uygulamaya alınıp alınmayacağının kararını verecek.

Büğdüz Mahallesi’ne park
Belediye meclisinde görüşülen bir diğer konuda Büğdüz Mahallesi Harmanlar Mevkiinde 5 bin metrekarelik alana park yapılması oldu. Komisyon raporu kabul edilirken çalışmalara başlanması kararı alındı.

Akyurt’ta meclis üyelerinden 4 önerge: ‘Çay evleri’ yapılacak