Akyurt’ta konaklar afetzedeler için hazırlandı

featured
service

Akyurt Belediyesi, Kahramanmaraş ve 9 ili daha etkileyen depremin ardından yardımlarını çeşitlendiriyor.

Ankara genelinde öğrenci yurtları, üniversiteleri yatılı okulların yatakhaneleri gibi mekanlar afetzedelerin misafir edilmesi için kullanılmaya başlanırken, Akyurt Belediyesi de mahalle konaklarını misafirhaneye dönüştürmeye başladı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ihtiyaç olması durumunda kullanıma hazır hale getirilen konaklarla ilgili olarak “Ülkemiz çok büyük bir deprem yaşadı. Türkiye’nin kalbi afet bölgesinde. Her il ve ilçeden yardım seferberliği başlatıldı. Biz de Akyurt’tan gönderilen yardımlar, iş makinelerimiz, teknik ekibimiz, sahra mutfağımız ve gönüllülerimizle oradayız. Yaraların sarılması için Ankara’ya, Akyurt’a gelmek isteyen afetzedelerimize rahat edecekleri kapalı alanlar oluşturma gayretindeyiz” diye konuştu.

İlk etapta 4 mahalle konağı ve bir Kur’an kursunun misafirhaneye dönüştürüldüğünü dile getiren Ayık, “Saracalar, Balıkhisar, Cücük ve Kalaba mahalle konakları ile Kalaba Kur’an Kursunda mahallelerimizin kadınları ve Belediyemiz ortaklaşa çalıştı. Çevrede bulunan okul yatakhaneleri, yatılı Kur’an kurslarının yatakhaneleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi ile bölgemizdeki oteller misafirhane olarak kullanılacak. Vatandaşlarımız saydığımız noktalara yerleştirilmeye başlandı. Buraların yetersiz kalması halinde konaklarımızı devreye alacağız. Tüm Türkiye gibi bizler de yaraların sarılması için üzerimize düşeni yaptık. İnşallah bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Rabbim tekrar yaşatmasın” İfadelerini kullandı.

Akyurt’ta konaklar afetzedeler için hazırlandı