Akyurt’ta Kentsel Dönüşüm yapılacak mı?

featured
service

Akyurt’ta Beyazıt, Yıldırım ve Atatürk Mahallelerinin bir kısmını kapsayan ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi geçtiğimiz yıl Danıştay 6. Daire tarafından alınan karar ile durdurulmuştu.

Beyazıt, Yıldırım ve Atatürk Mahallelerinin bir bölümü Cumhurbaşkanı Kararı ile riskli alan ilan edilmişti. Ancak Danıştay, açılan davanın sonrasında bölgenin riskli ilan edilebilmesi için gerekli araştırma ve inceleme yapılmadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Kararını iptal etmişti.

Danıştay kararında özetle; “Bir alanın zemin veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle riskli alan olarak ilan edilebilmesi için mutlaka zemin ve yapıların fiili durumları incelendikten sonra hazırlanacak teknik bir rapor ile ortaya konulması… gerekmektedir. “Riskli Alan Yapı Kalitesi Analizi” başlıklı bir krokiye yer verildiği, bu krokide harap, kötü, orta ve iyi durumdaki yapıların işaretlendiği, bu sonuca ulaşmak için ise yukarıda belirtilen şekilde bir araştırma ve inceleme yapılmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

YAPILAR RİSKLİ Mİ?
Ancak kentsel dönüşüm için çalışmalar hala devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kızık Caddesi ile 9 Mayıs 90 Caddesi’ndeki binalardan karot numuneleri almaya başladı. Alınan numuneler deprem dayanıklılık testlerine tabi tutulacak.

Yapılardaki kolonlardan alınan karot numuneleri sonrasında kırılan kısımlarda ise Akyurt Belediyesi işçileri tadilat çalışması yürütüyor.

Alınacak olan karar, yapı ve işletme sahipleri tarafından merakla bekleniyor.

Akyurt’ta Kentsel Dönüşüm yapılacak mı?