1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Akyurt
  4. Akyurt’ta Kadınlar Matinesi’ne Tepki: “Ortak Kültüre Hakaret Sayıyoruz”

Akyurt’ta Kadınlar Matinesi’ne Tepki: “Ortak Kültüre Hakaret Sayıyoruz”

featured
service

Akyurt’ta bir süredir ardı sıra gerçekleştirilen ‘Kadınlar Matinesi’ etkinliklerine Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi ve Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden sert tepki geldi.

İki Derneğin ortak imzasını taşıyan yazılı açıklamada, “Bu programı yapanlar bir siyasi oluşum ya da sivil toplum kuruluşu tarafından destekleniyorlar mı?” diye soruldu. Gerçekleştirilen etkinliklerin ilçedeki ortak kültüre aykırı olduğu belirtilerek, “Ortak kültüre, ortak milli ve manevi değerlere karşı hareket eden hangi kişi ya da kurum olursa olsun karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

“Sadece eğlence amaçlı mı…?”

Geçtiğimiz ay Kobra Murat’ın katılımı ile gerçekleştirilen ‘Kadınlar Matinesi’nin ardından, Şubat Ayı’nda da ‘Matmazel Coco’nun yer aldığı bir matine daha gerçekleştirilecek. İlçenin iki büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Ankara Kulübü Akyurt Şubesi ile Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Programı organize edenler sadece eğlence amaçlı mı hareket ediyorlar, yoksa bu tarz organizasyonlar üzerinden ayrıca bir rant elde ediyorlar mı? Sanatçılar özel olarak mı seçilmektedir? Mesela Matmazel Coco (Seyhan Arman) kimdir? Kendisinin eşcinselliği destekleyen LGBT akımına olan bakışından haberdar mısınız?” ifadelerine yer verildi.

“Yanlışa alet mi ediliyorlar?”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Bu organizasyonu yapanlara, organizasyona katılanlara ve katılma düşüncesi içinde olanlara soruyoruz:
Dün Kobra Murat, bugün Matmazel Coco, yarın kim?
Kadınlar matinesi adı altında yapılanlar normal bir eğlence programı mı? Yoksa bilinçli bir kültür aşındırma projesi mi? Daha doğrusu Kadınlar Matinesi mi Eşcinsellik Propagandası mı?
Bu programı yapanlar bir siyasi oluşum ya da sivil toplum kuruluşu tarafından destekleniyorlar mı? Destekleniyorlarsa neden? Destekleyenler konunun farkında mı yoksa onlar da bu yanlışa alet mi ediliyorlar?
Programı organize edenler sadece eğlence amaçlı mı hareket ediyorlar, yoksa bu tarz organizasyonlar üzerinden ayrıca bir rant elde ediyorlar mı?
Sanatçılar özel olarak mı seçilmektedir? Mesela Matmazel Coco (Seyhan Arman) kimdir? Kendisinin eşcinselliği destekleyen LGBT akımına olan bakışından haberdar mısınız?
Sadece sanatçı seçimi değil AKYURT’un seçilmesi de bilinçli mi? Akyurt’taki farklı kültürlere olan saygı suistimal mi edilmeye çalışılıyor?”

“Akyurt’taki ortak kültüre hakaret sayıyoruz”

“Akyurt’taki Anadolu İnsanı mayası, ortak kültür bilinci bilinçli bir şekilde bozulmaya mı çalışılıyor? Mesela bu programlara Akyurt’un eğlence kültürüne uygun sanatçılarımız getirilemiyor mu?
Biz Akyurt’un ekmeğini yiyen, suyunu içen, Akyurt’taki ortak kültürle yaşayan ve kültürümüzü yaşatmak için gayret sarfeden kişiler ve sivil toplum kuruluşları olarak, kısmen cevabını bildiğimiz soruları sorduk.
Sözün özü Kadınlar Matinesi adı altında LGBT propagandası yapan Madam Matmazelin sahneye çıkmasını ve çıkarılmasını Akyurt halkına, Akyurt’taki ortak kültüre hakaret sayıyor ve kabul etmiyoruz.
Destekleyenleri ve altında yatan gerçekleri bilmediğimizden hiçbir kişi ya da kurumu itham etmek amacımız yoktur. Amacımız bizce yanlış olduğunu düşündüğümüz bir organizasyonla ilgili olarak gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Ortak kültüre, ortak milli ve manevi değerlere karşı hareket eden hangi kişi ya da kurum olursa olsun karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz.
Programa katılmak isteyen herkes fikrinde özgürdür lakin yukarıda yazdığımız soruların cevabını bularak kendi kararlarını vermeleri en büyük temenninizdir.”

Akyurt’ta Kadınlar Matinesi’ne Tepki: “Ortak Kültüre Hakaret Sayıyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.