Akyurtlular’dan ‘büyük’ buluşma

featured
service

Büyük Akyurtlular Buluşması’nın ikincisi gerçekleştirildi. Türk Halk Müziği sanatçıları Gülşen Kutlu ve Emine Koç’un sahne aldığı etkinlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Büyük Akyurtlular Buluşması’nın ikincisi Park Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Akyurtluların büyük ilgi gösterdiği program Akyurtlular Derneği Başkanı Sadullah Çiftci’nin konuşmasıyla başladı.

Akyurtlular'dan 'büyük' buluşma 1

“Kimse kendini yalnız hissetmesin”
“Derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar Akyurtumuza hep değer katma çabası içerisinde olduk” diyen Çiftci, “Azim ve kararlılıkla da yolumuza devam ediyoruz. Derneğimizin kuruluş amacı birlik ve beraberliğimizin sağlanması, kültürel değerlerimize sahip çıkmak yaşamak ve yaşatmaktır. Burada bu programın amacı  Akyurtluların Akyurt’umuzun yanında olmaktır, kimse kendini yalnız hissetmesin. Şimdi olduğu gibi bundan sonraki yönetimlerde Akyurt’un her zaman yanında olacak. Sizlerden istediğimiz şey bu vefakar, cefakar Akyurtlular Derneği’nin yönetimine sahip çıkmanız, derneğimize sahip çıkmanız” dedi.

Akyurtlular'dan 'büyük' buluşma 2

“Derneğin sahibi sizlersiniz”
Ciftci, konuşmasında, “Bizleri onure ettiniz, yalnız bırakmadınız. Derneğin kurucuları belki 20-30 kişi olabilir ama bu derneğin sahibi sizlersiniz. Siz sahip çıktığınız sürece bu dernek güçlü olacaktır varlığını koruyacaktır. Bu dernek hiçbir zaman birilerine karşı bir tahakküm aracı olarak kurulmamıştır, her seferinde her fırsatta dile getiriyoruz. Lütfen bugün olduğu gibi yarında bu derneğe sahip çıkın” ifadelerini kullandı.

Akyurtlular'dan 'büyük' buluşma 3

“Kalecik’ten gelen silahları Akyurtlular cepheye ulaştırdı”
Kurtuluş Savaşı’nda Akyurtlular’ın bağımsızlık mücadelesine nasıl katkı sağladığını anlatan Çiftci, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak en çok Akyurtlu’ya yaraşır. Arşivleri karıştırırken Nurettin Cankurtaran Belediye Başkanımızda bu konuya değinmişti. Akyurt, Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu’ya yapılan silah sevkiyatının Ankara’ya naklinin yapıldığı yerdi. Kalecikli’ler buraya kadar getiriyor, buradan Akyurtlular kağnılarına, at arabalarına koyarak o silahları Ankara’daki cepheye ulaştırıyor. Bu bayram hepimizin bayramı, bayramınız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Çiftci’nin konuşmasının ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Emine Koç ve Gülşen Kutlu sahne aldı. Türk Halk Müziği ile birlikte hareketli şarkılar ile Akyurtlular eğlenerek güzel bir gün geçirdi.  

Programda yapılan çekiliş ile de bazı vatandaşlara hediyeler verildi.

Akyurtlular'dan 'büyük' buluşma 4
Akyurtlular’dan ‘büyük’ buluşma