Akyurtlular Derneği’nden ödüllü yemek yarışması

featured
service

Akyurt’a ait yemek kültürünün gün ışığına çıkarılması amacıyla Akyurtlular Derneği yöresel yemek yarışması düzenlemeye hazırlanıyor.

Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin il­çe­ye özgü ye­mek­ler için marka tes­ci­li ham­le­si­nin ar­dın­dan Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği de yemek ya­rış­ma­sı dü­zen­le­mek için ça­lış­ma­la­ra baş­la­dı. Nisan Ayı içe­ri­sin­de baş­vu­ru şart­la­rı ve ko­şul­la­rı­nın açık­la­na­ca­ğı ‘Ak­yurt Yö­re­sel Ye­mek­le­ri Ya­rış­ma­sı’nın Mayıs Ayı içe­ri­sin­de ger­çek­leş­ti­ril­me­si plan­la­nı­yor.

10 FARK­LI YEMEK YA­RI­ŞA­CAK
Hü­ner­le­ri­ni ser­gi­le­mek is­te­yen Ak­yurt­lu­lar, Ak­yurt Ho­ma­ça­sı, Ak­yurt Tan­dır Bö­re­ği, Ak­yurt Tava Çö­re­ği, Ak­yurt Ke­te­si, Ak­yurt Höş­me­ri­mi, Ak­yurt Şe­ker­pa­re­si, Ak­yurt Topak Tar­ha­na Çor­ba­sı, Ak­yurt Fıtı Çor­ba­sı, Ak­yurt Soğuk Çor­ba­sı ve Ak­yurt Tut­maç Aşı ye­mek­le­ri ile ya­rış­ma­ya ka­tı­la­bi­lecek. Jü­ri­nin de­ğer­len­dir­me­si üze­ri­ne de­re­ce­ye giren ka­tı­lım­cı­la­ra da çe­şit­li ödül­ler ve­ri­lecek.

Akyurtlular Derneği'nden ödüllü yemek yarışması 1

“UNU­TUL­MA­YA YÜZ TUT­MUŞ YE­MEK­LER YA­ŞA­TI­LA­CAK”
Hem­şe­ri da­ya­nış­ma­sı ile Ak­yurt kül­tü­rü­nü ya­şat­ma ve ge­lecek ne­sil­le­re ak­tar­ma ama­cıy­la der­nek fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­dük­le­ri­ni ifade eden Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği Baş­ka­nı Sa­dul­lah Çift­ci, ya­rış­ma ile yö­re­ye ait ge­le­nek­sel lez­zet­le­rin bi­li­nir­li­ği­ni ar­tır­ma­yı he­def­le­dik­le­ri­ni kay­det­ti. İlçe­nin unu­tul­ma­ya yüz tut­muş zen­gin kül­tür­le­rin­den biri olan yemek kül­tü­rü­nü ye­ni­den can­lan­dır­mak is­te­dik­le­ri­ni be­lir­ten Çift­ci, “Yüz yıl­lar­dır il­çe­mi­zin gün­lük mi­sa­fir ve düğün ye­mek­le­ri­nin yani Ak­yurt İlçe­mi­ze ait yemek kül­tü­rü­nün gün ışı­ğı­na çı­ka­rı­lıp ne­sil­le­re ak­ta­rıl­ma­sı­nı sağ­la­mak ama­cıy­la ‘Ak­yurt Yö­re­sel Ye­mek­le­ri Ya­rış­ma­sı’nı dü­zen­le­ye­ce­ğiz. Bu sa­ye­de yö­re­mi­ze ait ge­le­nek­sel lez­zet­le­rin bi­li­nir­li­ği ve ta­nı­nır­lı­ğı­nı ar­tır­ma­yı, hem il­çe­mi­zin gast­ro­no­mi du­ra­ğı ha­li­ne gel­me­si­ne kat­kı­da bu­lun­ma­yı, hem de il­çe­mi­zin kül­tü­rün­den gelen ge­le­nek­sel yöre mut­fa­ğı­mı­zın stan­dart­la­rı­nın oluş­ma­sı­na katkı sağ­la­ma­yı he­def­li­yo­ruz” dedi.

Akyurtlular Derneği'nden ödüllü yemek yarışması 2
Akyurtlular Derneği’nden ödüllü yemek yarışması