Akyurtlu çiftçilere arılı kovan desteği

featured
service

Akyurt Belediyesi bu yıl da çiftçilere arılı kovan desteğini sürdürdü. 50 çiftçiye yüzde 100 hibeli ikişer adet arılı kovan dağıtıldı.

Arılı kovanlar çiftçilere Akyurt Belediyesi Lojistik Tesislerinde düzenlenen programla teslim edildi. Düzenlenen programa AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Servet Türkayık, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Meclis Üyeleri ve arılı kovan kazanan talihli çiftçiler katıldı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, çiftçilerin arılı kovan desteğine yoğun talep gösterdiğini ifade ederek 275 başvuru yapıldığını söyledi. Amatör arıcılık yapan kişilere destek verildiğini kaydeden Ayık, “Akyurt’umuzun yaylaya benzeyen güzel bir havası ve şehirden uzak bir doğası var. Burada farklı çeşit çiçeklerden oldukça güzel bir bal elde ediliyor. Arıcılık sertifikası sahibi olan ancak Arıcılar Birliği’ne kayıtlı olmayan, amatör arıcılık yapan Akyurtlu çiftçilerimizden topladığımız 275 başvuru içinden noter huzurunda çektiğimiz kura ile talihlileri belirledik. Bu çok güzel bir rakam. Geçtiğimiz yıl da aynı şekilde 50 çiftçimize ikişer arılı kovan dağıtımı yaptık. Önceki yıl ise 33 çiftçimize 3’er adet arılı kovan desteği verdik. Bugün arılarımızı kovanlarıyla beraber çiftçilerimize teslim ediyoruz” diye konuştu.

Desteklemelerin sadece arılı kovan ile sınırlı kalmadığını ifade eden Ayık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Arıcılığa gönül veren, bu ciddi işi severek yapan arıcılarımıza arıların yanında 20 adet lavanta fidesi ve birer tane arı maskesi de hediye ediyoruz. Toplamda 1000 lavanta fidesini de çiftçilerimize hediye etmiş olduk. İnşallah bal zamanı yine bir arada oluruz. Bereketli olmasını diliyorum. Belediyemizden arılı kovan kazanan talihli çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Çiftçilerimiz yeter ki üretmeye devam etsinler. Biz hep yanlarında olmayı sürdüreceğiz”

Düzenlenen törenle arılarını alan çiftçiler de Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a teşekkür etti.

Akyurtlu çiftçilere arılı kovan desteği