Akyurt’a yeni imar planı

featured
service

Ak­yurt’un en büyük ma­hal­le­si Yıl­dı­rım’da me­rak­la bek­le­nen Re­viz­yon İmar Uy­gu­la­ma Pla­nın­da son aşa­ma­ya ge­lin­di. 163 hek­tar­lık alanı kap­sa­yan plan Ak­yurt Be­le­di­ye Mec­li­si’nce kabul edil­di. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Mec­li­si ta­ra­fın­dan onay­lan­ma­sı ha­lin­de ise par­se­las­yon ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­na­cak.

Yak­la­şık 4 yıl­dır ruh­sa­ta ka­pa­lı tu­tu­lan Yıl­dı­rım Ma­hal­le­si’ndeki 163 hek­tar­lık ala­nın imar re­viz­yon planı ha­zır­lan­dı. Esen­bo­ğa Ha­va­li­ma­nı mania ala­nın­da kalan böl­ge­ler ne­de­niy­le bu doğ­rul­tu­da ha­zır­la­nan ve il­gi­li ku­rum­la­rın gö­rüş­le­ri­nin alın­dı­ğı sü­reç­te artık sona yak­la­şıl­dı. Daha geniş cad­de­ler, so­kak­lar, oto­park ve sos­yal do­na­tı alan­la­rı ile ha­zır­la­nan yeni imar pla­nın­da bo­zul­ma­yan ada­lar bir­leş­ti­ril­di, 4 ki­lo­met­re uzun­lu­ğun­da da yeşil alan aksı oluş­tu­rul­du.

EMSAL DEĞİŞMEDİ
Yet­ki­li­ler­den alı­nan bil­gi­ye göre, mania alanı göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak uy­gu­la­na­cak olan Yıl­dı­rım Ma­hal­le­si 1. Etap Re­viz­yon İmar Uy­gu­la­ma Pla­nın­da emsal de­ği­şik­li­ği­ne gi­dil­me­di. Yo­ğun­lu­ğun de­ğiş­me­di­ği plan­da bir­leş­ti­ri­len ada­lar­da bu­lun­du­ğu ko­nu­ma göre 10-12 katlı bi­na­lar inşaa edi­le­bi­lecek, bi­na­la­rın yeşil alan­la­rı ve oto­par­kı için de yer ay­rıl­mış ola­cak. Uçak­la­rın iniş ve kal­kı­şın­da türlü se­nar­yo­lar­la be­lir­le­nen mania ala­nı­na göre kat yük­sek­li­ği 6-8-10-12 kat ara­lı­ğın­da de­ği­şecek.

SOS­YAL DO­NA­TI ALAN­LA­RI ARTTI
Ön­ce­ki imar pla­nı­na göre sos­yal do­na­tı­lar için de daha fazla alan ay­rıl­dı. Top­lam­da 46 adet ve 72 bin met­re­ka­re­lik alana sahip olan park ala­nı­nın sa­yı­sı 30’a dü­şü­rül­dü ancak yü­zöl­çü­mü 90 bin met­re­ka­re­ye çı­ka­rıl­dı. Ay­rı­ca 10 dö­nüm­lük büyük bir park alanı için de yer be­lir­len­di. Yeni plana Aile Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi, ana­oku­lu, pazar alanı, resmi kurum alan­la­rı da ek­len­di, bu­nun­la be­ra­ber sos­yal do­na­tı alan­la­rı­na ay­rı­lan alan da ar­tı­rıl­mış oldu. Bazı yol­lar kal­dı­rı­lır­ken, bazı cadde ve so­kak­lar ise ge­niş­le­til­di.

BÜ­YÜK­ŞEHİR’E GÖN­DERİLDİ
Ha­zır­la­nan plan Ak­yurt Be­le­di­ye Mec­li­si’nde kabul edi­lir­ken gö­rü­şül­mek üzere An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’ne gön­de­ril­di. İlgili bi­rim­le­rin in­ce­le­me­si­nin ar­dın­dan eğer Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Mec­li­si’nde de kabul edi­lir­se as­kı­ya çı­kı­la­cak. Plan­da en iyi ih­ti­mal­le 1 yıl içe­ri­sin­de par­se­las­yon ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­na­bi­le­ce­ği öğ­re­nil­di.

Akyurt’a yeni imar planı