Akyurt bu hafta liderlik maçına çıkıyor

featured
service

Geç­ti­ği­miz sezon Süper Ama­tör Lig’in ka­pı­sın­dan dönen Ak­yurt Be­le­di­ye Spor se­zo­na id­di­alı baş­la­dı. İlk dört kar­şı­laş­ma­dan da sa­ha­dan ga­li­bi­yet­le ay­rı­lan Ak­yurt Be­le­di­ye Spor bu hafta kendi sa­ha­sın­da Bala Be­le­di­ye Spor ile kar­şı­la­şa­cak. 12 puana sahip her iki takım ligin 5. Haf­ta­sın­da li­der­lik ma­çı­na çı­ka­cak. Karşılaşma Pazar günü Saat: 13:00’da Akyurt Şehir Stadyumunda gerçekleşecek.

2021-2022 se­zo­nun­da özel­lik­le alt­ya­pı­da elde et­ti­ği ba­şa­rı­lar­la adın­dan söz et­ti­ren Ak­yurt Be­le­di­ye Spor’un A ta­kı­mı bu se­zo­na ol­duk­ça id­di­alı baş­la­dı. 1990’dan iti­ba­ren 16 yıl bo­yun­ca ku­lüp­te forma giyen dö­ne­min ba­şa­rı­lı file bek­çi­si Resul Can, 2021’de kulüp baş­kan­lı­ğı­na se­çil­di. He­def­le­ri ve plan­la­ma­la­rı hak­kın­da ga­ze­te­mi­ze açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Can, Süper Ama­tör Lige çık­mak için mü­ca­de­le ede­cek­le­ri­ni söy­le­di.

Akyurt bu hafta liderlik maçına çıkıyor 1

11 YENİ TRANS­FER
An­ka­ra’nın çevre il­çe­le­ri ara­sın­da alt­ya­pı­ya en çok önem veren ku­lüp­ler­den biri ol­duk­la­rı­nı ifade eden Kulüp Baş­ka­nı Can, 11 yeni trans­fer ile kad­ro­la­rı­nı güç­len­dir­dik­le­ri­ni dile ge­tir­di. Can, “Bi­lin­di­ği gibi pan­de­mi ne­de­niy­le iki sezon bo­yun­ca ama­tör lig­ler er­te­len­di. Ant­ren­man ve maç ek­si­ği gibi so­run­lar­la başa çık­mak zo­run­da kal­dık. Ancak di­sip­lin­li bir şe­kil­de ça­lış­ma­la­rı­mı­zı sür­dü­re­rek alt­ya­pı­da is­te­di­ği­miz ba­şa­rı­la­rı elde ede­bil­dik. U-14 ta­kı­mı­mız na­mağ­lup bir şe­kil­de, U-16 ve U-18 ta­kım­la­rı­mız­da de­re­ce­ye gi­re­rek Elit-A li­gi­ne yük­sel­di. Geçen sezon 21,5 yaş or­ta­la­ma­sı ile en genç ta­kım­lar­dan bi­ri­ni kur­duk. Ancak buna rağ­men A ta­kı­mı­mı­zın Ama­tör Süper Lig’e çıkma şansı so­nu­na kadar devam etti. Tec­rü­be ek­sik­li­ği­miz vardı bunu da trans­fer­le­ri­miz­le çö­zü­me ka­vuş­tur­duk, tec­rü­bey­le genç­li­ği bu­luş­tur­duk” diye ko­nuş­tu.

TA­KI­MI­MIZ­DA AİLE HA­VA­SI VAR
Yeni trans­fer­le­rin kısa sü­re­de ku­lü­be uyum sağ­la­dı­ğı­nı söy­le­yen Can, bir aile or­ta­mı oluş­tur­duk­la­rı­nı ifade etti. Can, “Dış trans­fer­de uzun sü­re­dir takip et­ti­ği­miz oyun­cu­la­rı­mı­zı kad­ro­mu­za kat­tık. Bunu ya­par­ken de oyun­cu­la­rı spor­tif ba­şa­rı­la­rı­na ve ka­rak­ter özel­lik­le­ri­ne göre seç­tik. Hepsi ama­tör ligin bi­li­nen top­çu­la­rı, pro­fes­yo­nel­lik­le genç­li­ği har­man­la­dık. Ta­kı­mı­mız­da bir aile ha­va­sı var, en küçük ile en büyük ara­sın­da abi kar­deş iliş­ki­si var­dır, pro­fes­yo­nel­le­ri­miz­den genç­le­ri­miz öğ­ren­sin­ler, ken­di­le­ri­ni ge­liş­tir­sin­ler is­ti­yo­ruz. Bu amaç­la yap­tı­ğı­mız ça­lış­ma­lar ile de ba­şa­rı gel­me­ye baş­la­dı” şek­lin­de ko­nuş­tu.

YERİMİZ BU­RA­SI DEĞİL
Ak­yurt Be­le­di­ye Spor’un 30 yıl­lık bir ta­ri­hi­nin bu­lun­du­ğu­nu söy­le­yen Kulüp Baş­ka­nı Resul Can, 2009-2010 se­zo­nun­da ise 3. Lige çıkma şan­sı­nı pe­nal­tı­lar­la ka­çır­dık­la­rı­nı ha­tır­lat­tı. ‘Ak­yurt’u eski gün­le­ri­ne dön­dür­mek is­ti­yo­ruz’ di­ye­rek yola çık­tık­la­rı­nı söy­le­yen Can, “2009-2010 se­zo­nun­da An­tal­ya Kepez’de son maçta pe­nal­tı­lar­la ele­ne­rek, 3. Ligin ka­pı­sın­dan dön­dük. Zirve ma­çı­mız bu oldu. Geç­ti­ği­miz sezon Süper Ama­tör Lig’e çıkma şan­sı­nı da son ana kadar ko­va­la­dık ancak biraz da grup şan­sız­lı­ğı­mız var, güçlü ta­kım­lar­la aynı grup­lar­da mü­ca­de­le ettik. 30 yıl­lık ma­zi­si olan ku­lü­bü­mü­zün yeri bu­ra­sı değil, hak et­ti­ği­miz nok­ta­ya ula­şa­ca­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum” diye ko­nuş­tu.

Akyurt bu hafta liderlik maçına çıkıyor 2

3 YILIN PLAN­LA­MA­SI­NI YAP­TIK
Ge­lecek 3 yılın plan­la­ma­sı­nı ya­pa­rak bu doğ­rul­tu­da ha­re­ket et­tik­le­ri­ni vur­gu­la­yan Can, söz­le­ri­ni şu şe­kil­de sür­dür­dü; “A ta­kı­mı­mız 30 ki­şi­lik bir kad­ro­dan olu­şu­yor. Ge­lecek 3 se­zo­nu dü­şü­ne­rek plan­la­ma­mı­zı yap­tık. Alt­ya­pı­dan ka­zan­dı­ra­ca­ğı­mız top­çu­la­rı­mız­la ba­şa­rı­yı ka­lı­cı kıl­mak is­ti­yo­ruz. A Ta­kı­mı bir ku­lü­bün vit­ri­ni­dir. Bu­ra­da alı­na­cak ga­li­bi­yet­ler, elde edi­lecek ba­şa­rı­lar genç­le­ri­mi­ze de örnek ola­cak ve bu for­ma­yı gi­ye­bil­mek için mü­ca­de­le­ci ruhu on­la­ra ka­zan­dı­ra­cak­tır. Gerek tek­nik he­ye­ti­miz, gerek yö­ne­ti­mi­miz bu doğ­rul­tu­da azim­le ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor”

“TEK EKSİĞİMİZ TARAFTAR”

‘Ak­yurt’a gelen ta­kım­la­ra dep­las­man ha­va­sı­nı ya­şa­ta­mı­yo­ruz’ diyen Can, “Tüm spor se­ver­le­ri, ta­raf­tar­la­rı­mı­zı, Ak­yurt­lu­la­rı sa­ha­mı­za bek­li­yo­ruz. Bu sü­reç­te sos­yal medya he­sap­la­rı­mı­zı da aktif ola­rak kul­lan­ma­ya baş­la­dık, takım oto­bü­sü­mü­zü giy­dir­dik, du­yu­ru­la­rı­mı­zı anons ve sos­yal medya he­sap­la­rı­mız üze­rin­den ya­pı­yo­ruz. Ak­yurt’a gelen ra­kip­le­ri­mi­ze dep­las­man ha­va­sı­nı ya­şat­ma­mız ge­re­ki­yor. Ti­ri­bün­le­rin dolu ol­ma­sı, fut­bol­cu­la­rı­mı­zı da teş­vik ede­cek­tir. Bu hafta kendi sa­ha­mız­da önem­li bir maça çı­kı­yo­ruz, gru­bu­mu­zun en güçlü ta­kım­la­rın­dan biri olan Bala Spor ile karşı kar­şı­ya ge­le­ce­ğiz. Kendi ço­cuk­la­rı­mı­za, Ak­yurt’umu­zun 30 yıl­lık de­ğe­ri­ne, ku­lü­bü­mü­ze he­pi­miz sahip çı­ka­lım. Ba­şa­rı­lı olmak el­bet­te­ki önem­li ancak tek der­di­miz spor­tif ba­şa­rı değil, di­sip­lin­li, ça­lış­kan, say­gı­lı genç­ler ye­tiş­tir­mek en önem­li ön­ce­li­ği­miz. İlçe sa­kin­le­ri­mi­zin, genç­le­ri­mi­zin bu bir­lik­te­lik or­ta­mı­na katkı sağ­la­ma­la­rı, sahip çık­ma­la­rı biz­le­re güç ve­re­cek­tir” dedi.

Akyurt bu hafta liderlik maçına çıkıyor