Akyurt Belediyesi’nin açıklamasına Ünür’den cevap geldi: Devlet benim diyen zihniyetin iflasıdır

featured
service

Akyurt’ta sanayi kavşağı projesinin başlaması tartışmalara neden oldu. Sanayi esnafının uzun süredir beklediği kavşak çalışması muhalefet partileri tarafından da birçok kez dile getirilmişti. Çalışmanın başlamasının ardından Akyurt Belediyesi tarafından yapılan “İlçemizdeki siyasi parti yöneticilerinin süreci sanki kendileri yürütmüş gibi sahiplenmeleri abesle iştigaldir” açıklamalarına İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür cevap verdi. Ünür, “Algı yaratmakta üstlerine olmayan ve ‘devlet benim’ diyen kibir abidelerine birileri söylesin artık, hayatta her şey istedikleri gibi olmaz” ifadelerini kullandı.

“İlk işlerimden bir tanesi olacak”

İYİ Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki, sanayi esnafının, “Yolu 5 dakikada kapattılar, 5 yıl açtıramıyoruz. Gitmediğimiz yer kalmadı, çalmadığımız kapı kalmadı. Bir sanayinin yolu kapanır mı diyerek” serzenişte bulunduğu bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Videonun devamında da Tiryaki, “Buradan bütün Akyurt halkına söz olsun, İYİ Parti iktidarında ilk işlerimden bir tanesi Akyurt Sanayi Sitesi’nin giriş problemini çözmek olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Sonrasında başlayan çalışmalar üzerine İYİ Parti İlçe Başkanı Selami Ünür’ün ‘İşte bu Yüce Türk Milletinin ve Yüce Milletimizden gücünü alan “muhalefetin” başarısıdır” sözlerine Akyurt Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile de tepki gösterilmişti.

“Devlet benim’ zihniyetinin iflası

Akyurt Belediyesi’nin bu açıklamasına da Selami Ünür’den cevap geldi. Ünür, “Millet iradesi her şeyin üzerindedir ve ipotek koymaya kimsenin gücü yetmez… Her yokuşun bir inişi olduğu gibi her başlangıcında bir sonu vardır… Unutmasınlar ki; yarın üzülecek olanlar bugün haksızlık yapanlar, son gülenler ise bugün sabredenler olacaktır… Biz çalışıyor, emek ve çaba sarf ediyoruz. Akyurt Sanayi Sitesi ile ilgili bir yıldan fazla zamandır yaptığımız veya en azından kamuoyuna duyurduğumuz bir esnafımızın şikayetinde belirttiği gibi ’15 dakikada kapattılar, 5 yıldan fazla bir zamandır açtırmaya çalışıyoruz’ dediği kavşakla ilgili yapılan hiçbir çalışma ‘abesle iştigal’ olmayıp ‘ben yaptım oldu’ ve ‘devlet benim’ zihniyetinin iflası, Yüce Miletin gücü ve muhalefetin varlığıdır… ‘Devlet benim, ben ne dersem o olur’ diyen bir anlayışın da cevabı belli olan bir soru için ‘gelin şuraya gidelim, buraya gidelim’ demesi aslında ‘abesle iştigaldir.'” ifadelerini kullandı.

Akyurt Belediyesi’nin açıklamasına Ünür’den cevap geldi: Devlet benim diyen zihniyetin iflasıdır