Akyurt Belediyesi’nden ‘Kentsel Dönüşüm’ kararı

featured
service

Akyurt’ta Beyazıt Mahallesi ile Yıldırım ve Atatürk Mahallelerinin bir kısmını kapsayan ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi Danıştay 6. Daire tarafından alınan karar ile durdurulmuştu. Akyurt Belediyesi de, devam eden kamulaştırmaya son verme kararı aldı.

Akyurt’ta Beyazıt Mahallesi ile Yıldırım ve Atatürk Mahallelerinin bir bölümü riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kararı alınmıştı. Ancak Danıştay planlanan Kentsel Dönüşüm uygulamasına yönelik itirazı yerinde bularak uygulamanın durdurulması kararını almıştı. Danıştay, bu kararı alırken temyiz yolu açık olmak üzere, “Yerbilimsel etüd raporu da hazırlanması gerekirken, böyle bir rapor hazırlanmadığı gibi, hazırlanan teknik raporun da, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına ilişkin verileri ortaya koymadığı”nı gerekçe göstermişti.

Akyurt’taki kentsel dönüşümü ilgilendiren bir karar da Akyurt Belediyesi’nden geldi. Akyurt Belediyesi, kentsel dönüşüm ile birlikte teknik ve sosyal altyapı alan ihtiyacının karşılanması için bir süredir kamulaştırma yoluna gidiyordu. Gayrimenkullerini satmak isteyen vatandaşlar Akyurt Belediyesi’ne başvuruda bulunarak satışını gerçekleştiriyordu. Ancak, Akyurt Belediye Meclisi’nde alınan karar ile yıllardır devam eden kamulaştırmanın kentsel dönüşüm netleşinceye kadar durdurulması kararlaştırıldı.

Akyurt Belediyesi’nden ‘Kentsel Dönüşüm’ kararı

Yorumlar kapalı.