Akyurt Belediyesi’nde kriz masası kuruldu

featured
service

Akyurt’ta yaşanan sel felaketinin ardından Akyurt Belediyesi’nde kriz masası kuruldu. Çok sayıda bina ve işyerinde su baskınları meydana geldi. Elektrik akımına kapılan bir kişi ise hayatını kaybetti.

Akyurt’ta yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış sonrasında dereler taştı, cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Akyurt Belediyesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. Ayrıca kriz masası da kuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilçede incelemelerde bulundu, ilçe merkezinde bazı esnafları ziyaret etti.

Akyurt Belediyesi'nde kriz masası kuruldu 1

Akyurt Osmanlı Mesire Alanında yaklaşık 10 kişi mahsur kalırken Ankara İtfaiyesi dalgıç ekibi botlarla mahsur kalan kişileri kurtardı.

Binayı su basması sonucu dalgıç pomba ile suyu boşaltmaya çalışan 21 yaşındaki Muhammed Şahin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin hastanede acılı aileyi ziyaret etti.

Başta AFAD olmak üzere devletin tüm kurumları seferber olurken, oluşturulan kriz masası ile gelen ihbarlar doğrultusunda hareket ediliyor.

ASKİ, Ankara İtfaiyesi, Akyurt Belediyesi ekipleri su dolan bina ve işyerlerindeki suyu tahliye etmek için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Yaşanan su baskınları nedeniyle herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adına bu gece elektriklerin kademeli olarak verileceği öğrenildi.

Yaşanan afete bağlı olarak can kaybı olmadığı ancak maddi kayıp tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Akyurt Belediyesi’nde kriz masası kuruldu