Akyurt Belediyesi’nde kar nöbeti

featured
service

Akyurt Belediye personeli gece saatlerinde beklenen kar yağışı öncesinde nöbet tuttu. Kar yağışının başlamasının ardından ekipler yolları açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklığı sonrasında kar yağışı başladı. Akyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise gece nöbet tutarken, kar yağışının başlamasının ardından merkez ve mahalle bağlantı yollarında yoğun bir çalışma başlattı. Diğer taraftan yolda kalan bir servis aracı da Akyurt Belediyesi personeli ve araçlarının müdahalesi ile yoluna devam etti.

Özellikle mahalle bağlantı yollarında ulaşımın sürmesi adına ekipler çalışmalarını yoğunlaştırarak yolları açık tuttu. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise 7 gün 24 saat kış koşullarına hazır olduklarını belirterek 8 araç ile teyakkuzda olduklarını vurguladı.

Ayık, “Deniz se­vi­ye­sin­den 1050 metre yük­sek­te­yiz ancak Te­ke­be­li böl­ge­sin­de rakım 1400 met­re­le­re yük­se­li­yor. Bu da kışın kar ya­ğı­şı ola­sı­lı­ğı­nı ar­tı­rı­yor. Ak­yurt­lu­la­ra 26 ma­hal­le­mi­zin ta­ma­mın­da kışın yol açma ve tuz­la­ma hiz­me­ti su­nu­yo­ruz. Fi­lo­mu­za iki yeni iş ma­ki­ne­miz dahil oldu. 4 kepçe, 1 grey­der, 2 çok amaç­lı Uni­mog, 1 loder olmak üzere 8 ara­cı­mız, 10 ça­lış­ma ar­ka­da­şı­mız­la haf­ta­nın 7 günü, günün 24 saati kış ko­şul­la­rı­na ha­zı­rız. Böl­ge­ye hakim olan ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­mı­zın bu­lun­ma­sı bizim için avan­taj. Bu­ra­dan tüm ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­mı­za kış ko­şul­la­rıy­la mü­ca­de­le­de ko­lay­lık­lar di­li­yo­rum. Kışın gü­zel­lik­le­ri­ni ya­şa­mak, olum­suz­luk­la­rı­nı or­ta­dan kal­dır­mak için ça­lış­ma­la­rımıza devam ediyoruz” dedi.

Akyurt Belediyesi'nde kar nöbeti 1
Akyurt Belediyesi’nde kar nöbeti