Akyurt Belediyesi WhatsApp Hattına Yoğun İlgi

featured
service

Akyurt Belediyesinin 17 Haziran 2019 tarihinde devreye soktuğu hızlı iletişim ve özüm sistemi ilk 24 saatte yoğun bir şekilde kullanıldı.

Hizmetten haberdar olan Akyurt halkının bir kısmı hemen istek ve şikayetlerini yazıya dökerek Akyurt Belediyesi’ne iletirken, büyük bir çoğunluk ise hizmet nedeniyle duydukları memnuniyeti, ilan edilen numaraya teşekkür mesajı atarak gösterdi.

Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için insanların belediye binasına kadar gelmeden karşılarında bir muhatap bulmaları ve sorunlarını daha hızlı çözmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık “İnternet artık küresel dünyanın içerisinde reklam, üretim, ticaret ve hizmet alanının merkezinde yer alıyor. Akyurt Belediyesi olarak bizler de çağın gerisinde kalmadan, vatandaşların isteklerine en hızlı biçimde cevap verebilmek amacıyla WhatsApp hattını hizmete açtık. Böylece vatandaşımız derdini buraya gelmeden bize iletiyor, biz de en kısa süre içerisinde ya vatandaşımıza ulaşıyoruz ya da isteğini yerine getirdikten sonra kendisine bize ulaştığı yoldan cevap veriyoruz. Çok güzel geri dönüşler de alıyoruz. Müdürlüklerimiz hakim oldukları konularda hızlı cevap vererek vatandaşı bekletmiyor. Bu sistemi geliştirerek vatandaşlarımızın en az zahmet ile en hızlı hizmeti almalarını sağlamak amacındayız” dedi.

24 SAAT İÇİNDE 67 MESAJ

WhatsApp hattının açıldığının ilan edilmesinden sonraki ilk 24 saat içerisinde Akyurt Belediyesine toplam 67 mesaj geldi. Bunların 19 tanesini tebrik ve teşekkür mesajı oluştururken, 9 talep ile Fen İşleri Müdürlüğü, 7 talep ile Özel Kalem Müdürlüğü, 6 talep ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ve 5 talep ile Zabıta Müdürlüğü sistemin en çok işlem yapan ve cevap veren müdürlükleri olarak öne çıkıyor. Gelen şikayetlerin 30 tanesine olumlu cevap veren Akyurt Belediyesi, 18 mesaja ise olumsuz cevap verdi. Olumsuz cevap verilen konularda ise vatandaşlar ilgili kurumlara yönlendirildi.

Sosyal medya mesajlarının istatistik dışında tutulduğu haberimizde, Akyurt Belediyesinden aldığımız bilgi doğrultusunda günde ortalama 5 sosyal medya mesajına cevap veriliyor. Akyurt Belediyesi yetkilileri sosyal medyadan gelen isteklere de aynı özenle cevap vermeye çalıştıklarını belirtirken, bu başvuruların yalnızca WhatsApp hattında toplanmasının daha hızlı sonuç vereceği görüşünde birleşiyorlar.

Akyurt Belediyesi WhatsApp Hattına Yoğun İlgi 1

Akyurt Belediyesi WhatsApp Hattına Yoğun İlgi