Akyurt Belediyesi arama kurtarma ekibi kuracak

featured
service

Akyurt Belediyesi, belediye personeli bağlı birliklerinde görev yapan personellerden oluşacak gönüllük esasına dayalı arama kurtarma ekibi kurmaya hazırlanıyor.

Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde olası bir deprem sonrasında hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi amacıyla Akyurt Belediyesi arama kurtarma ekibi kurma kararı aldı. Konu Mayıs 2023 Belediye Meclis görüşmelerinde gündeme geldi. ‘Arama kurtarma’ faaliyetlerinin hayati öneme sahip olduğu yönünde görüşler ifade edildi.

Alınan meclis kararında; “Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde de görüldüğü üzere Belediyemiz bünyesinde arama kurtarma ekibinin kurulmasının ülkemizde ve ilçemizde yaşanabilecek herhangi bir doğal afet durumunda hızla müdahale edebilme imkanına erişmesinin büyük önem arz ettiği müşahede edilmiştir. Doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması maksadıyla Belediyemiz personeli ve bağlı birliklerinde görev yapan personellerden oluşacak gönüllülük esasına dayalı arama kurtarma ekibi kurulması, eğitim faaliyetleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolü imzalanması, teçhizat, araç ve gereç gibi ikmal ve donatımların Belediyemiz bütçesinden karşılanması için Belediye Başkanı Hilal Ayık’a yetki verilmesi” kararlaştırıldı.

Akyurt Belediyesi arama kurtarma ekibi kuracak