Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık: 2023 açılışların yılı olacak

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Kanal 5’te yayınlanan Ankara Meydanı programının konuğu oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ilçeye bir eser kazandırmadığını söyledi. Belediyenin yapmış olduğu çalışmaları da anlatan Ayık, Gençlik Merkezi, Millet Bahçesi gibi projelerin açılışının yapılacağını belirterek “2023 açılışların yılı olacak” diye konuştu.

“40 MİLYON LİRAYI YOLA AYIR­DIK”
Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık, Kanal 5’te ya­yın­la­nan An­ka­ra Mey­da­nı prog­ra­mı­nın ko­nu­ğu oldu. Ga­ze­te­ci­le­rin so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­yan Ayık, be­le­di­ye­nin yap­mış ol­du­ğu ça­lış­ma­lar ile bir­lik­te ABB mec­lis kür­sü­sün­de dile ge­tir­di­ği ko­nu­la­ra de­ğin­di.

Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin yap­mış ol­du­ğu yol ve kal­dı­rım ça­lış­ma­la­rın­dan bah­se­den Baş­kan Hilal Ayık, “Biz bu yıl ciddi bir şe­kil­de yol se­fer­ber­li­ği yap­tık. As­lın­da gö­re­ve gel­di­ği­miz­den iti­ba­ren or­ta­la­ma 25 bin met­re­ka­re bir hedef koy­muş­tuk. Çünkü yak­la­şık 100 bin met­re­ka­re ima­lat yap­tı­ğı­mız­da genel hat­la­rıy­la kal­dı­rım so­ru­nu­nu çö­zü­yor­duk. Bunu pey­der­pey yap­tık. Önü­müz­de­ki yıl son par­ça­yı bir­leş­ti­re­ce­ğiz ve ta­mam­la­ya­ca­ğız. As­falt se­fer­ber­li­ği­ni bu yıl yap­tık 2021 yı­lın­da yap­ma­yı çok is­ti­yor­duk ancak ASKİ’nin içme suyu ve yağ­mur suyu hat­la­rı vardı. Şimdi biz ata­ca­ğız, onlar ka­za­cak, milli ser­vet, geçen kış mer­kez ma­hal­le­ler­de ça­mur­dan ciddi sı­kın­tı­lar ya­şan­dı ama 3 ay va­tan­daş­la­rı­mız sı­kın­tı çekti. Fakat kay­nak­lar israf ol­ma­dı. As­falt, kal­dı­rım ve sathi kal­dı­rı­ma 40 mil­yon lira gibi bir bütçe ayır­dık kendi büt­çe­miz­den. 121 mil­yon li­ra­lık bir büt­çe­miz ol­du­ğu­nu dü­şü­nür­sek, 40 mil­yon TL’yi yola ayır­mak ciddi bir rakam” dedi.

“MİLLET BAH­ÇESİ: GEÇİCİ KA­BU­LÜ BEKLİYORUZ”
Ya­pı­mı tam­la­nan Mil­let Bah­çe­si hak­kın­da da bilgi veren Ayık, “Mil­let bah­çe­si ta­mam­lan­dı. Ge­çi­ci ka­bu­lün ya­pıl­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz. İçe­ri­sin­de çok güzel sos­yal te­sis­le­ri­miz var. Şimdi on­la­rın ha­zır­lık­la­rı­nı ve alt­ya­pı­la­rı­nı da oluş­tur­duk. En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi’miz ola­cak, en­gel­siz bir araç aldık, park­ta atöl­ye­le­ri­miz ola­cak ve özel ge­rek­si­nim­li kar­deş­le­ri­miz ev­le­rin­den alı­na­cak ve orada et­kin­lik­ler ya­pı­la­cak. Çokta güzel bir me­ka­nı­mız oldu, ge­çi­ci ka­bu­lü­mü­zü ya­pa­lım sa­de­ce tef­ri­şa­tı kaldı. Mil­let Kı­ra­at­ha­ne­miz var, genç­le­ri­mi­zin güzel vakit ge­çi­re­bi­le­ce­ği, ders­le­ri­ni ça­lı­şa­bi­le­ce­ği çok ferah bir alan oldu. Kü­tüp­ha­ne sa­yı­mı­zı da üçe çı­kar­mış ola­ca­ğız. Et­kin­lik ça­yı­rı var, kon­ser­le­ri ve et­kin­lik­le­ri dü­zen­le­ye­bi­le­ce­ği­miz. İki adet ka­fe­ter­ya, sos­yal tesis gibi me­kan­la­rı­mız var” diye ko­nuş­tu.

“FUAR ALANINA KİMSE DOKUNAMAZDI”

Ak­yurt’ta ya­pı­mı duran Fuar Alanı hak­kın­da, zaman zaman “Bize verin dedik, ver­me­di­ler, biz ya­pa­cak­tık.” söy­lem­le­ri­nin dile ge­ti­ril­di­ği­ni söy­le­yen Ayık, “O dönem mah­ke­me vardı, ne biz ya­pa­bi­lir­dik, ne baş­ka­sı ya­pa­bi­lir­di, kimse do­ku­na­maz­dı” diye ko­nuş­tu. Ayık, “Fuar alanı, böl­ge­mi­zin sa­na­yi­si ve pek çok şeyi et­ki­le­yecek önem­li bir proje. Fuar alanı neden durdu diye pek çok soeu ge­li­yor, as­lın­da her yerde de söy­lü­yo­ruz. Mü­te­ah­hit firma be­to­nar­me­si­ni yaptı ve fuar in­şa­atı­na devam ede­me­ye­ce­ği­ni söy­le­di. Böyle olun­ca tas­vi­ye sü­reç­le­ri baş­la­dı. Tah­ki­me, bölge idare mah­ke­me­si­ne gitti, yar­gı­ta­ya gitti der­ken 3 yıl sürdü. Bu yasal süreç henüz ta­mam­lan­dı. Şu anda işin kalan kısmı için ihale dos­ya­la­rı gün­cel­le­ni­yor. Yani fu­ar­la il­gi­li bek­le­me­nin sebei, şu­ra­ya gitti, bu­ra­ya geldi değil as­lın­da yasal süreç. Bazen şöyle si­ya­si söy­lem­ler­de ge­liş­ti­ri­le­bi­li­yor, “Bize verin dedik, ver­me­di­ler, biz ya­pa­cak­tık.” O dönem mah­ke­me vardı, ne biz ya­pa­bi­lir­dik, ne baş­ka­sı ya­pa­bi­lir­di, kimse do­ku­na­maz­dı. Mah­ke­me sü­re­ci­ni, ya­sakl sü­re­ci bek­le­dik. Şimdi yasal süreç fuar şir­ke­ti­nin le­hi­ne ta­mam­lan­dı. De­va­mı ihale dos­ya­la­rı­nın ha­zır­lan­ma­sı ile resmi pro­se­dür­le devam edi­yor” şek­lin­de ko­nuş­tu.

“MANSUR YAVAŞ’IN ESERİ YOK”

An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Man­sur Yavaş’ın Ak­yurt’a bir eser ka­zan­dır­ma­dı­ğı­nı söy­le­yen Ayık, “Ak­yurt’a bak­tı­ğı­mız zaman it­fa­iye bi­na­mız var. Onun da ye­ri­ni Ak­yurt Be­le­di­ye­miz tah­sis etti. Ya­pı­sı­nı da Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si yaptı. Onun dı­şın­da Ak­yurt­lu­la­ra da so­ru­yo­rum, ‘Bu da Ak­yurt’a, Man­sur Yavaş dö­ne­min­de ya­pıl­dı, bu da O’nun eseri’ diye gös­te­re­bi­le­cek­le­ri, bir eser var mı? Ha­ki­ka­ten va­tan­daş­la­rı­mı­za so­ru­yo­rum. Bir sos­yal tesis, bir kül­tür mer­ke­zi, bir alan gör­mek is­ti­yo­rum ben, benim il­çem­de yok. Sayın Baş­ka­nın Ak­yurt’ta hiç eseri yok. Ben çok merak edi­yo­rum seçim dö­ne­mi geldi işte. 3,5 yıl su gibi aktı geçti. Yarın va­tan­da­şın kar­şı­sı­na tek­rar çık­tı­ğın­da va­tan­daş so­ra­cak; ‘Ne yap­tı­nız, hadi bana gös­ter, bu da benim ese­rim­dir di­yip­te Ak­yurt’ta yap­tı­ğın bir şey gös­ter’ di­yecek. Haklı ola­rak so­ra­cak” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık: 2023 açılışların yılı olacak