AKSİAD Başkanı Çelik: Fuar Alanı Akyurt’un Hakkı

featured
service

Akyurt SİAD Başkanı Ali Tekin Çelik, temeli atılan ancak bir dizi sorun nedeniyle bitirilemeyen Akyurt Uluslar arası fuar alanıyla ilgili gündeme gelen adres değişikliğinin  Ankara açısından zaman kaybı olduğunu belirterek “Daha birkaç gün önce ihaleye çıkmış bir projenin yerini değiştirmek hem şu ana kadar yapılanları heba etmek hem de havaalanı gibi bir avantajı dikkate almamaktır. Fuar alanı, Akyurt’un hakkıdır” dedi.

Ankara’da fuar alanının belirlenmesine yönelik tartışmaların çok uzun yıllar devam ettiğini, 21 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 330 hektarlık bir alanın Uluslararası Fuar ve Gelişme Sahası Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildiğini, havaalanının varlığı nedeniyle Akyurt tercihinin uluslar arası fuar kriterlerine de uyduğunu belirten AKSİAD Başkanı Ali Tekin Çelik, 2015 yılının mayıs ayında da inşaatın temelinin atıldığını anımsattı. Ancak TOBB, ATO, ASO gibi kuruluşlar ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle iki yıldır inşaatın çürümeye terk edildiğini anlattı.

“HAVALİMANI ÖNEMLİ BİR KRİTER”

Yaklaşık iki ay önce de ortakların üzerinde uzlaşma sağladıkları bir projenin şekillendiğini ve ihale tarihinin 24 Aralık olarak açıklandığını belirten Akyurt SİAD Başkanı Ali Tekin Çelik,  kulislerde Etimesgut’taki şeker fabrikası arazisinin yeniden konuşulur hale geldiğini anlattı. Fuar alanının Akyurt’ta yapılacak olmasını hala içlerine sindiremeyen iş çevrelerinin “ziyaretçiler havaalanından iner fuar alanına gider, şehirde harcama yapmaz” gibi bazı argümanlar geliştirdiklerini belirten Çelik, uluslar arası fuarcılık için havaalanının önemli bir kriter olduğuna dikkat çekti.

“GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

İzmir fuar alanının Adnan Menderes Havaalanına 5 km uzaklıkta olduğunu, Antalya Expo’nun havaalanının yanıbaşında yeraldığını, İstanbul’daki üçüncü havalimanı yanıbaşında yeni bir fuar alanı planlandığını dile getiren Çelik, “Tam ihale yapılacak iken yeniden başa dönülmesi hem Ankara hem Akyurt için her açıdan kayıptır. Hem bölge belediyelerimiz hem bizler kendimizi bu projeye hazırlamıştık. Şimdi adres değişikliğinin gündeme gelmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Biz, fuar alanının Akyurt’un hakkı olduğuna inanıyoruz. Konuyu, ilgili makamlarla görüşmek için girişimlerde bulunacağız” dedi.
AKSİAD Başkanı Çelik: Fuar Alanı Akyurt’un Hakkı

Yorumlar kapalı.