Akşener: İki ülke PKK’ya karşı gerekli tepkiyi göstermeli

featured
service

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusu ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Akşener, iki ülkenin PKK’ya karşı gerekli tepkiyi göstermesi ve terör örgütünü topraklarından çıkarması gerektiğini ifade etti.

ANKARA (İGFA) – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında Abdulhamit Han tartışmasına değinen Akşener, tarihin okuyarak öğrenileceğini ifade ederek, “Sayın Erdoğan bu yüzden bir türlü tarihi öğrenemiyor, çünkü kendisi okumayı hiç sevmiyor” dedi.

“Biz, Abdulhamit Han ile değil, o günün şartlarındaki demokrasi rüzgarıyla öğreniyoruz” diyen Akşener, “Biz tarihin her döneminde milletimizin istibdata koyduğu tavırla ilgileniyoruz. Tek adamlığa giden her yolu kesen milli irade ile ilgileniyoruz. Sayın Erdoğan, istibdat dönemi ile günümüz arasındaki benzerlikleri dile getirmemden rahatsız oldu. Abdulhamit Han’ı kendisine benzetmemi hakaret olarak algıladı” diye konuştu.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ BAŞVURUSU

Akşener, konuşmasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği talebine değindi. İki ülkenin PKK’ya karşı gerekli tepkiyi göstermesi ve terör örgütünü topraklarından çıkarması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna’da 4 aydır süren işgalin şimdiye kadar NATO üyesi olmayan İsveç ve Finlandiya’yı da harekete geçirdiğini öne süren Akşener, “Her iki ülke de Rusya’ya karşı caydırıcılık elde etmek için NATO üyeliğine başvurdular. Ama bu talebin kabul görmesi için mevcut üyelerin oy birliğine, yani Türkiye’nin de onayına ihtiyaçları var. Yalnız, burada unutmamamız gereken bir şey var; ülkemizin şimdiye kadar, Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet, defalarca suistimal edildi. Mesela, Yunanistan’ın NATO üyeliği için verdiğimiz onay, Ege adalarının silahlandırılması ile sonuçlandı. Mesela, Sovyet Rusya ve Yugoslavya’dan kopan ülkelerin NATO’ya girmesi için verdiğimiz destek, PKK’ya yardıma dönüştü. Mesela; Kore’de, Bosna’da, Afganistan’da, Türk askerinin verdiği mücadele, müttefik bildiğimiz ülkelerin, FETÖ’ye kol kanat germeleri ile son buldu. İşte bu yüzden; Bugün, Türkiye’den İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği için iyi niyet bekleyenlerin, ilk önce kendi niyetlerini sorgulaması gerekiyor. İYİ Parti olarak bu kararın milli menfaatlerimiz gözetilerek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bu konuda iki önemli çıkarı olduğuna dikkati çeken Akşener, “Birincisi; Avrupa’daki PKK varlığını sonlandırmak ve terör örgütünün Avrupa yapılanmasını çökertmek. İkincisi ise Çarlık rüyaları gören Putin’in saldırgan Rusya’sına karşı Avrupa güvenliğini güçlendirmek. Bizim anlayışımıza göre, bunlar birbiriyle çelişen hedefler değildir” dedi.

“PUTİN UZANTILARINDAN DERHAL KURTULMALI”

Akşener, “Eğer İsveç ve Finlandiya, Rusya tehdidini ciddiye alıyor ve kendilerini korumak için NATO’ya üye olmak istiyorlarsa öncelikli olarak kendilerini kullanan ve ilk fırsatta sırtlarından bıçaklayacak olan PKK’ya karşı gerekli tepkiyi göstermeli ve terör örgütünü topraklarından çıkartmalıdır. Ayrıca bunu sadece, İsveç ve Finlandiya değil, Batı güvenlik mimarisinin geleceğini önemseyen Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler de yapmalı, içlerindeki Putin uzantılarından, derhal kurtulmalıdır” diye konuştu.

ÖDEMELER DENGESİ KRİZİNE DOĞRU GİDİYORUZ

Türkiye’nin göz göre göre ödemeler dengesi krizine doğru gittiğini söyleyen Akşener, “Öngörüsüz politikalar ile göz göre göre, ödemeler dengesi krizine doğru gidiyoruz. Enflasyon düşecek, cari açık düşecek’ deyip sözde yeni ekonomi modeline geçtiniz. Sonra ne oldu? Hem enflasyon, hem de cari açık rekor kırdı. Türk Lirası’nın, değerini ve itibarını, daha fazla kaybetmemesi için, aklı selim bir politika izlemek yerine Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ni getirdiniz. Milletimizin rızkından alıp, kur korumalı mevduat sistemine harcadınız. Sonra ne oldu? Sadece Mart ve Nisan’da, Hazine’nin cebinden, 16.3 milyar lira çıktı” diye konuştu.

Toplantıda Akşener, partiye geri dönen Adana Milletvekili İsmail Koncuk’a da rozetini taktı.

Akşener: İki ülke PKK’ya karşı gerekli tepkiyi göstermeli