Aksaray’da Sevgi Evleri Projesi tamamlandı

featured
service

İnşaat çalışmaları tamamlanan Sevgi Evlerinde spor alanları ve sosyal donatı alanlarının kurulumu yapıldı.

Ayşr ALP (Aksaray Olay Haber)- Sevgi Evleri Projesinin İnşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan Belediye ekipleri, çocukların spor yapabileceği ve hoş zaman geçirebileceği basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları, kamelyalar ve oyun gruplarının kurulumunu da yaptı.

Devlet Koruması altındaki çocukların sevgi hoşgörü ve aile ortamında yetişmesine yönelik hayata geçirilen Sevgi Evleri, Nevşehir Caddesi Şifahane Mahallesinde toplam 10 bin metrekare arsa üzerine inşa edildi. 

Her yaş grubunun ayrı ayrı ortamlarda barınacağı şekilde dizayn edilen ve 8 bloktan oluşan sevgi evlerinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Kaba inşaatı ve çatı kaplaması yapılan Sevgi Evlerinin tüm bloklarında dış cephe kaplaması ve boyama işlemleri gerçekleştirildi.

Proje içerisinde bir adet idari bina olmak üzere güvenlik binası ve çocukların kaliteli zaman geçirmesi için sosyal tesis yer alıyor. Sosyal tesis içerisinde oyun alanları, kantin, dinleme alanı ve eğitici donanımların bulunduğu bölümler bulunuyor. Çocukların barındığı alanlarda yaş gruplarına göre iki farklı bloktan oluşacak olan sevgi evlerinin birinci bloğunda 0-6 yaş çocuk evi yer alırken, 7-18 yaş grubundaki çocuklar için 4 adet blok yer alıyor.

Aksaray’da Sevgi Evleri Projesi tamamlandı