Aksaray’da farkındalık yürüyüşü

featured
service

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere dikkat çekmek için 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda farkındalık oluşturmak adına yürüyüş etkinliği düzenlendi.

AKSARAY (İGFA)- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapılan yürüyüşe Yürüyüşe Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksek Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetkilileri, Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, Engelli Dernekleri, Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve engelli aileleri katıldı. 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise şu ifadeler kullandı; “ Bugün farkındalık günü adına bir organizasyon gerçekleştirdik. Bugüne özel yaptık ancak biz her gün engelli vatandaşlarımızla hemhâlız, birlikteyiz. Onların duygularını anlamaya ve dertlerine çare olmaya çalışıyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya ise şu açıklamalarda bulundu; ”Bugün 3 Aralık Engelliler Günü, bir farkındalık günü. Engellerimizin anlaşılması için bir farkındalık yürüyüşü yaparak biz de buradayız, biz de sizinle beraberiz yürüyüşü yaptık” ifadelerini kullandı. 

Aksaray’da farkındalık yürüyüşü