Akıllı Ulaşım Sistemleri görücüye çıkıyor

featured
service

SUMMITS 3. Uluslararası Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi, 9-10 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirilecek. Açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu tarafından yapılacak zirvede, başarılı Akıllı Ulaşım Sistemleri projelerine ‘Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’ verilecek.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin (AUS) amacının yol güvenliğini, kapasitesini, hareket kabiliyetini, seyahat konforu ve hızını artırırken, ulaşımın insan, çevre ve enerji kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak olduğu belirtildi.

Türkiye’nin akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanındaki kapsamlı ve zengin içeriği ile ‘SUMMITS 3. Uluslararası Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’, AUS Türkiye tarafından 9-10 Mart’’ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirilecek” denildi.

Zirvenin açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’’nun da katılacağı kaydedilen açıklamada, “Ülkemizde AUS alanında öne çıkan projelerin sergilendiği, start-up’lar ve sektör uzmanlarını bir araya getirerek başarılı AUS projelerini ve saha uygulamalarının yerinde görülebildiği, AUS alanında uzmanlardan eğitim alınabilme imkanı sunan bir etkinliktir. SUMMITS ile ülkemizin akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanındaki en kapsamlı ve zengin içerikli etkinliği olarak dünyaya açılan kapısı olması hedefleniyor.” Ayrıca, zirvede başarılı AUS projelerine “Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’ de verilecek, eğitimler düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.

Akıllı Ulaşım Sistemleri görücüye çıkıyor