Ahmetadil’deki mermer ocağı çalışmalarına tepki: Her zaman yanlarındayız

featured
service

Akyurt’un Ahmetadil Mahallesi’nde bir firma tarafından çalışmalarına başlanılan mermer ocağına tepkiler devam ediyor. Bölgeye ziyarette bulunan İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, mahalle sakinlerinden bilgi alarak konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Ünür, “Her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, Ahmetadil mahalle sakinlerinin bölgenin ormanlık alan olması ve su kaynaklarının kirleneceği endişediyle karşı çıktığı mermer ocağı hakkında bilgi almak için bir ziyaret gerçekleştirdi.

‘Kalecik Baraji uzun mesafeli koruma alanı’nda

Tarım ve hayvancılıkla uğraşmaları ve doğanın tahrip edileceği gerekçeleriyle söz konusu çalışmanın durdurulmasını isteyen mahalle sakinlerine Selami Ünür’den destek geldi. Valilik tarafından izin verilen mermerocağı için ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınmadığını kaydeden Ünür, alanın aynı zamanda ‘Kalecik Baraji uzun mesafeli koruma alanı’ içerisinde bulunduğunu da kaydetti.

“Görüş alınmadı”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi baştacımızdır, kıymetlimizdir… Naçizane hizmetkarlıklarına talip olduğumuz bizlerin de efendisidir.” diyen Ünür, şu açıklamada bulundu: Bu düsturla; Bundan 3 yıl önce Ahmetadil Mahallemiz “Üçtaş Mevkiinde” yaklaşık 970 bin m2’lik bir alanda “mermer ocağı” açma ruhsatı alan ve fakat bugüne kadar faaliyete geçirilemeyen sözde işletme bir kaç gün önce ruhsat sahibi Aydın Ünal tarafından faaliyete geçirilmiştir.

Mezkur alanın;
-Ahmetadil Mahallesinin içme ve kullanma suyunun olduğu alanda bulunduğu,
-Valilik tarafından izin verilen mermer ocağı için ilgili hiç bir kamu kurum ve kuruluşundan görüş alınmadığı,
-Yine söz konusu alanın Kalecik Baraji uzun mesafeli koruma alanı içerisinde bulunduğu,
-Hakkı teslim etmek adına; Ankara Valiliği tarafından Akyurt Belediyesi görüşünün istenilmesine dair Belediye Başkanlığınca yazılan 27.11.2020 tarih ve E-25673682-100-4494 sayılı cevabi yazı ile “olumsuz görüş” beyan edilmesine rağmen işletme izni verilmiştir.
-Bahse konu alan tarihi bir önemi haiz ve göç yolu olarak bilinmektedir. Üçtaş Mevkiinde ise o döneme ait, köylülerimizin ifadesi ile “Kral Mezarları ve lahitlerin” bulunduğu, orman arazisi ve yükseltisi ile de yaban hayatının yoğun olarak yaşandığı bir bölge olduğu ifade edilmesine ve ilgililerce de bilinmesine rağmen yaklaşık 1000 dönümlük bir araziye ruhsat verilmesi, Mahalle halkımızın tepkisine neden olmaktadır…
Başlangıçta da ifade ettiğimiz gibi; halkımızın her ferdi başımızın tacıdır, kıymetlimizdir. Nacizane hizmetkarlığına talip olduğumuz “bizlerin de” efendisidir…
Bu duygularla bugün Cuma namazımızı Ahmetadil Mahallemizde icra ederek sonrasında Mahalle halkımızla konu hakkında istişare imkanı bulduk.
Yoğun katılımları ve misafirperverlikleri için başta Muhtarımız Rıfat Göçer olmak üzere Mahalle halkımıza şükranlarımızı sunuyor, İyi Parti Akyurt İlçe Başkanlığı olarak her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz.”

Ahmetadil’deki mermer ocağı çalışmalarına tepki: Her zaman yanlarındayız