Ahmet Kılıç’tan bütçe açıklaması

featured
service

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, 2022 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bütçe teklifimizin temel misyonu, 2053’e giden yolda tüm sektör ve alanları kapsayan, sağlam, sürdürülebilir ve şeffaf bir mali sıçrama zemini oluşturmaktır” dedi.

BURSA (İGFA) – 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyona sunulan ve 26 Ekim Salı günü müzakerelerine başlanacak olan 2022 yılı bütçesinin bir önceki yıl bütçe kanuna göre yüzde 30 artışla 1 trilyon 346,1 milyar TL’den 1 trilyon 750,9 milyar TL’ye çıkarılmış olduğunu ifade eden Vekil Kılıç, “2022 yılı bütçesinden en büyük payı yine Milli Eğitim Bakanlığımız almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi 2021 yılına göre yüzde 29.4 artışla 273.5 milyar TL’ye, eğitim harcamalarının bütçe içindeki payı 2022 yılında yüzde 15.6’ya çıkarılmaktadır. İkinci sırada Sağlık Bakanlığı yüzde 7 oran ve 116 milyar TL ile yer almakta. Daha sonra sırasıyla Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı yüzde 5 oran ve 83,9 Milyar TL, Milli Savunma Bakanlığı yine yüzde 5 oran ve 80,4 milyar TL ile yer almaktadır. Bütçeden 149 milyar 333 milyon TL yerel idarelere ayrılmıştır. Yine 2022 yılı bütçesinden tarımsal destekleme ödemeleri için 25 milyar 834 milyon TL büyüklüğünde bir ödenek ayrılmıştır.

2022 yılı Bütçe Teklifinin, AK Parti hükümetlerinin yirminci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de dördüncü bütçesi olma özelliğini taşıdığını sözlerine ekleyen Vekil Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifimiz, Sanayi üretimi ve yükselen ihracatıyla atılım dönemine giren Türkiye ekonomisinin bütçesidir. Tam donanımlı hastanelerimizle ülkemizin her yerinde vatandaşlımızın ayağına götürdüğümüz sağlık hizmetlerinin ve Covid-19 gibi bir salgında dahi sendelemeyen kaliteli sağlık altyapımızın bütçesidir. Okullaşma oranından sınıf mevcuduna eğitim materyallerinin kalitesinden uzaktan eğitim altyapısına, sahip olduğu potansiyelle pek çok ülkeden üstün konumda olan ve donanımlı nesiller yetiştiren Türk maarif geleneğinin ve eğitim sistemimizin bütçesidir. Kazan kazan temelinde kurulan iş birlikleriyle ihracatta rekorlara koşan, e-ticaret destekleri ve dijital gümrük uygulamalarıyla rekabetçiliği güçlendiren ticaret vizyonumuzun bütçesidir. Yeşil kalkınma devrimini odağına alan ve akıllı şehir uygulamalarını destekleyen çevre ve şehircilik vizyonumuzun bütçesidir. Bereketli arazilerini en verimli şekilde ziraatla buluşturan, ata tohumuna, su kaynaklarına, gıda arzına ve endemik zenginliğine sahip çıkan Türk tarımının bütçesidir. Olimpiyatlarda yarışan sporcularımızı yetiştiren, ülkemizin dört bir yanında gençlik merkezleri ve spor tesisleriyle gençlere dokunan gençlik ve spor camiamızın bütçesidir.”

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, 2022 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı açıklamayı, “2022 yılı bütçemiz, sağladığımız ilerlemeleri daha da öteye taşıyacak; her bir vatandaşımızı beklentisi, talepleri ve hayalleri doğrultusunda yeni başarı hikâyelerimizin dayanağını oluşturacaktır. 2022 bütçemizle imkânsız görülen atılımları mümkün hale getirerek, zor denilen yatırımları birlik ve beraberlik ruhuyla kolaylaştırmaya ve hayata geçirmeye devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

Ahmet Kılıç’tan bütçe açıklaması