Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç’tan Ankara’da yoğun mesai

featured
service

Adıyaman’a 21 milyon Euro’luk Fritt Projesi ile 7 milyon Euro’luk Gürlevik İsale Hattı Yenileme Projesi başta olmak üzere milyonluk projeleri şehre kazandıran Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yeni yatırım, istihdam ve projeleri kazandırmak için iki gündür Ankara’da kurumların kapısını aşındırdı.

ADIYAMAN (İGFA) –  Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’a yeni projeler kazandırılması için iki gündür Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Öncelikle istihdam, ulaşım ve GES yatırımları konusunda önemli görüşmeler gerçekleştiren Başkan Kılıç, Başkent’teki ilk temaslarına Kalkınma Ajansı ziyaretiyle başladı.

Burada Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile bir görüşme gerçekleştirerek yapılan ve hedef yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Kılınç, Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile hayata geçirilecek olan ve bin 500 kişinin istihdam edileceği Ayakkabıkent için de mali destek istedi. Başkan Kılınç, Modüler Kütüphane için de verecekleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kalkınma Ajansı ziyareti sonrasında Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’yi makamında ziyaret eden Başkan Kılınç, burada da Adıyaman için önemli olan GES projesine destek istedi. Ziyarette alınan kararla ilgili bilgi veren Başkan Kılınç, “TEİAŞ Genel Müdürü Sayın Orhan Kaldırım’ı ziyaret ederek 4.6 megavatlık GES projemize destek istedik. Genel Müdürümüze ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç'tan Ankara'da yoğun mesai 1

Adıyaman için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Kılınç, bu konuda kendilerine destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Başkan Kılınç, günün sonunda  Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ve AK Parti Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ejder Açıkkapı ile bir araya geldi.

Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç’tan Ankara’da yoğun mesai