Açıkhava sinema günleri kaldığı yerden devam ediyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınları ve yaşanan sel felaketlerinden dolayı ara verdiği kültür sanat etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Başkentlileri yaz konserleri, kent gezileri ve açık hava sineması etkinlikleriyle yeniden buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in farklı ilçelerinde de etkinliklerini sürdürüyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen açık hava sineması etkinliği geçici süreyle verilen aranın ardından Şereflikoçhisar’da sinemaseverler sinemayı mobil tır üzerindeki dev ekrandan izleyerek keyifli bir akşam yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların keyifli zaman geçirmesi için kültür, sanat ve turizm etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çıkan yangınlar ve yaşanan sel felaketlerinden dolayı ara verilen etkinliklere yeniden start verilirken, “Açık Hava Sineması” 27 Ağustos tarihinde Şereflikoçhisarlılarla buluştu.

MOBİL TIR ÜZERİNDEKİ DEV EKRAN ŞEREFLİKOÇHİSARDAYDI

Sıcak yaz akşamlarında bugüne kadar 8 ilçede mobil tır üzerindeki dev ekranlardan yayınladığı Türk filmlerini Başkentlilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Şereflikoçhisarlıları da nostalji yolculuğuna çıkardı.

Her hafta cuma ve cumartesi günleri farklı ilçelerde gösterime giren Türk filmlerine 7’den 70’e tüm Başkentliler yoğun ilgi gösterirken, yaz boyunca devam edecek olan ücretsiz açık hava sinema etkinliğini izlemeye gelen Şereflikoçhisarlılar, Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Furkan Gözkıran: “Kardeşimle beraber sinema izlemeye geldim. Türk sinemalarını çok seviyorum ve komik geliyor bana.”

-Elmas Sak: “Açık hava sinemasını eskiden beri seviyorum. Açık havada izlemek daha zevkli oluyor.”

-Şenay Erol: “Eskiden annem anlatırdı açık hava sinemalarını. Halkla iç içe mısırımı da alarak sinema izlemek çok keyifli oluyor. Sinema havasını burada daha yakından hissediyoruz.”

-Ayşe Kurban:   “Açık hava sinemasının olduğunu duydum ve hemen geldim. Daha önce hiç gitmedim ve bundan sonra yine bu etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Pandemi nedeniyle evlerdeydik bu etkinlik bize çok iyi geldi.”

-Fatma Alıcı: “Çocuklarımla beraber geldim. Açık alanda sinema izlemek eğlenceli oluyor.”

-Esengül Alıcı: “İlçemizde bu tür faaliyetler pek yok, hasretiz böyle etkinliklere. Mansur Başkan’ın katkılarıyla böyle bir etkinliğe katılma şansımız oldu. Yeşilçam filmlerini açık havada böyle bir ambiyansta izlemek güzel duygular yaşatıyor.”

-Ümit Gürel: “Ailemle beraber geldik. Sinema etkinliği çok güzel oldu. Evde kapalı kaldık uzun süre. Eğleniyoruz sağ olun.”

BAŞKENT’TE NOSTALJİ RÜZGARI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının düzenlediği “Açık Hava Sineması” etkinliği, Ankara’nın çeşitli ilçelerinde her hafta cuma ve cumartesi günleri saat 20.00’da Başkentlilerle buluşmaya devam edecek.

Açık havada sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi tırı üzerindeki dev ekranda sinemaseverlere unutulmaz Türk filmleri izleme keyfi yaşatacak. Patlamış mısır ve su ikramının da yapıldığı Açık hava sineması etkinlik takvimi ise şöyle:

-03.09.2021 Kızılcahamam- Soğuksu Milli Parkı

-04.09.2021 Bala- Otobüs terminal içi

-10.09.2021 Çamlıdere – Göl Park Tesisi yanı

-11.09.2021 Kahramankazan – Salı Pazarı yanı Zabıta ek bina önü

-17.09.2021 Akyurt – Nurettin Cankurtaran Caddesi Hilal Sokak (Kültür Park karşısı)

-18.09.2021 Gölbaşı – Atatürk Sahil Park yanı

Açıkhava sinema günleri kaldığı yerden devam ediyor