ABB’nin Alcı Mahallesi’ne yatırımları sürüyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 yıllık ihmalin ardından hayalet mahalleye dönen Sincan Alcı Mahallesi’ne yatırımlarını sürdürüyor. Daha önce bölgedeki altyapı sorunlarını çözüp yollarını asfaltlayan ABB, şimdi de vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda pazar yeri yapımı için harekete geçti. 4 bin 179 metrekare alana kurulacak pazar yeri, 30 milyon 869 bin TL’lik sözleşme maliyeti ile bölgeye kazandırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2019 Yerel Seçimleri öncesinde ziyaret ettiği Sincan Temelli Alcı Mahallesi’ndeki bölge sakinlerine verdiği sözleri bir bir tutuyor.

Yaklaşık 17 yıl ihmal edilen ve bu ihmaller nedeniyle adeta bir hayalet mahalleye dönen Alcı Mahallesi’ndeki altyapı ve asfalt sorununu geçtiğimiz yıllarda çözen Ankara Büyükşehir Belediyesi, bölge sakinlerinden gele talepleri de geri çevirmiyor.

PAZAR YERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Alcı Mahallesi’ndeki yaşamın canlandırılması amacıyla bölge altyapıdan asfalt ve ulaşıma kadar pek çok projeye imza atan ABB, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda mahalleye kapalı pazar yeri kazandırmak için harekete geçti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yaklaşık 30 milyon 869 bin TL sözleme bedeliyle 4 bin 179 metrekare alana kapalı pazar yeri inşaatı için çalışmalara başladı. 270 gün içerisinde tamamlanması planlanan proje kapsamında alana ayrıca zabıta ofisi, mescit ile 33 araç kapasiteli otopark yer alacak.

YILLARIN İHMALİ ORTADAN KALDIRILDI

Daha önce ASKİ Genel Müdürlüğü ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin sahaya indiği mahallede; 4 bin 688 metre pis su ve bin 450 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 138 metrelik altyapı çalışması gerçekleştirildi.

1 adet terfi istasyonu, 1 adet 7 bin 500 metreküp depo, 1 adet bin 500 metreküp üst kat depo, 1 adet bin 500 metreküp orta kat depo ve yaklaşık 98 bin metre iletim ve şebeke hattı da yapılarak, bölge sakinlerinin rahat bir nefes alması sağlandı.

Ayrıca 13 kilometrelik asfalt imalatının yapıldığı bölgede toplamda 72 bin ton sıcak asfalt kullanıldı.

ABB’nin Alcı Mahallesi’ne yatırımları sürüyor