ABB’den ‘ODTÜ’ açıklaması

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce (ABB) Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantı Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, başta ODTÜ’lüler ve ODTÜ Mezunlar Derneği olmak üzere bazı STK’ların tepsine yol açmıştı.

‘Rant Yolu’na Hayır’ diyerek karşı çıkılan çalışmalar hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, iddialar ‘manipülatif haber’ olarak değerlendirildi.

ABB’den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

  • Mevcut durumda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ODTÜ arazisi içerisinde herhangi bir kazı dolgu çalışması yapılmamakta ve herhangi bir iş makinesi bulunmamaktadır. Belediyemizin yaptığı ihale, toplamda 11 km uzunluğunda olan yolun ODTÜ arazisi dışında kalan 6,5 km uzunluğundaki kısmının da kazı-dolgu işlerini kapsamaktadır.
  • ODTÜ arazisinden geçen yolun kazı-dolgu işleri 5 yıl önce tamamlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi bu konuda yasal süreci takip etmektedir.
  • Mevcut çalışmalar Niğde – Adana Otoyolunun İncek Bulvarına bağlantı yolu için yapılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin rantın da israfın da karşısında yer aldığı tüm kamuoyunun malumudur. Kurumumuz yalnızca mahkemelerin kararına riayet etmektedir. Hâl böyle iken, kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunan çevrelere itibar edilmemesini rica ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ABB’den ‘ODTÜ’ açıklaması