ABB’den Kahramanmaraşlı çiftçilere gübre desteği

featured
service

Deprem bölgesine desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’taki afetzede çiftçilere sıvı gübre dağıtımına başladı. Ramazan bayramı öncesi yola çıkan 5 TIR dolusu 400 bin litre organomineral sıvı gübre Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde bölgedeki çiftçilere ulaştırılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Depremi’nin yaşandığı Kahramanmaraş’a desteklerini çeşitlendirerek sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BelPlas AŞ’nin bayram öncesi yola çıkardığı 5 TIR dolusu 400 bin litrelik organomineral sıvı gübre, afet bölgesine ulaştı.

YAVAŞ:BÖLGENİN TEKRAR AYAĞA KALKMASI İÇİN DURMAYACAĞIZ”

Sıvı gübrelerin bölgeye ulaştığını ve dağıtımın gerçekleştirildiğini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Deprem bölgesinde kırsal kalkınma desteklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Mısır silajı ve yem desteğinin ardından 400 bin litre sıvı gübreyi de Kahramanmaraş’a ulaştırdık. Tüm çiftçilerimizin eşit şartlarda destek görmesi ve bölgenin tekrar ayağa kalkması için durmayacağız” ifadelerini kullandı.

TOPLAMDA 400 BİN LİTRE SIVI GÜBRE DAĞITILACAK

Bitkisel üretim yapan çiftçilere destek olmak, tarımsal girdi maliyetine katkı sağlamak, toprakların iyileştirilmesi ve bitkisel üretimde verimliliği artırmak amacıyla Belplas A.Ş. tarafından üretilen 400 bin litre sıvı gübre, Kahramanmaraşlı yerli üretici ile buluşmaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzede çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine daha önce de mısır silajı ve yem desteğinde bulunmuştu.

ABB’den Kahramanmaraşlı çiftçilere gübre desteği