ABB’den “Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı” fikir yarışması

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Çarşısı’ndan sonra Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı için de fikir yarışmasına çıkıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Dikmen Çaldağ Tepesi’nde inşa edilecek anıt için 14 Şubat 2022 tarihinde başvuru sürecini başlatıyor.

Yarışmaya katılmak isteyenler dünyanın her yerinden ‘https://yarismayla.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.

Yarışma kültürünü yeniden canlandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Dikmen Çaldağ Tepesi’ne inşa edilecek anıt için “2023 Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması” için başvuru sürecini başlatıyor.

FİKİR YARIŞMASINA BAŞVURULAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yıl Ankara’da ilk karşılandığı yer olarak bilinen Çaldağ Tepesi, yapılacak yarışmada ödül alan ve Ankaralılar tarafından belirlenecek esere ev sahipliği yapacak.

“Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı” ile taçlandırılacak olan ve cazibe merkezi hâline getirilerek turizme kazandırılması hedeflenen alana inşa edilecek anıt öncesinde düzenlenecek fikir proje yarışması için başvurular 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

Dünyanın dört bir tarafından başvurunun yapılabileceği fikir yarışmasının proje takvimi ve şartnamesi ile ilgili detaylı bilgiye ise https://yarismayla.ankara.bel.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. Yarışmacıların hazırladıkları projeleri en geç 1 Haziran 2022 saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri gerekiyor.

YARIŞMA SONUCUNDA ESER SAHİPLERİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Akademik Kurul tarafından alanında uzman kişilerden oluşturulan jüri üyeleri, 18 Mart 2022 tarihinde eserleri değerlendirmeye başlayacak.

Yarışmada başarı elde eden ve dereceye giren eser sahipleri para ile ödüllendirilecek. Mimar, Heykeltıraş, Şehir Plancısı ve Peyzaj Mimarı meslek guruplarından oluşan ekiplerden 1’inci olan eser 200 bin, 2’nci eser 120 bin, 3’üncü eser sahibi ise 80 bin TL almaya hak kazanacak. 

ABB’den “Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı” fikir yarışması