ABB’den çiftçilere yem ve toprak analiz desteği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem Başkentte tarım ve hayvancılıkta üretim ve kaliteyi artırmak hem de çiftçileri bilinçlendirmek için ücretsiz yem ve toprak analizi hizmeti vermeye başladı. Toprak ve yem analizi yaptırmak isteyen yerli üreticiler 0544 374 45 94 numaralı telefon ile iletişime geçebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticilere verdiği destekleri çeşitlendirerek sürdürüyor.

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Çiftçi Kayıt Belgesine sahip çiftçilere ücretsiz yem ve toprak analizi hizmeti vermeye başladı. Çiftçiler; yerinde yapılacak toprak analizi sonrası hazırlanan rapor ile toprağın hangi minerallere ihtiyaç duyduğu ve hangi tip gübre kullanılması gerektiği konusunda bilgilendirilecek.

ÜCRETSİZ TOPRAK VE YEM ANALİZİ ÇİFTÇİLERİ GEREKSİZ MALİYETTEN KURTARACAK

Gübre kullanımını azaltmak ve çiftçiyi gereksiz maliyetten kurtarmak için başlatılan uygulama kapsamında çiftçilerin aldıkları toprak numunelerinde; toprağın yapısını, organik madde miktarını, azot, fosfor ve potasyum değerlerini belirleyecek analizler yapılacak. Çıkan rapora göre toprağın hangi minerallere ihtiyaç duyduğu ve hangi tip gübre kullanılması gerektiği konusunda çiftçiler bilgilendirilecek.

Hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin hayvanlarına verdiği yemlerin besin değeri de yine ABB ekipleri tarafından ölçülecek. Yerli üreticilere süt ile et veriminin nasıl artırılacağı yönünde tavsiyeler verilecek.

ÇİTFTÇİLER TARAFINDAN ALINAN NUMUNELER YERİNDE İNCELENECEK

Ücretsiz olarak verilecek toprak ve yem analizi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin üretim alanlarından aldıkları numuneleri Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine teslim edecek ve ücretsiz analiz sonucuna göre verimi yüksek tohum, fide ve fidanları toprakla buluşturabilecek.

Toprak ve yem analizi yaptırmak isteyen yerli üreticiler 0544 374 45 94 numaralı telefon ile iletişime geçebilecek.

ABB’den çiftçilere yem ve toprak analiz desteği