ABB’den Başkentlilere ücretsiz işitme testi

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te toplum sağlığını önceleyen projeler ile farkındalık etkinliklerine imza atmaya devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Türkiye Odyologlar ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği, Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Bölümüile iş birliği yaparak“3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü”nde Kızılay, Koru ve Batıkent Metro İstasyonu çıkışındaki sağlık kabininde vatandaşlara ücretsiz ‘İşitme Değerlendirme Testi’ yaptı.

Toplum sağlığını korumak amacıyla birçok projeyi hayata geçiren ve farkındalık etkinlikleriyle toplumsal bilinçlenmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, “3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü”nde Başkent’in farklı noktalarında işitme testi uygulaması gerçekleştirdi.

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Türkiye Odyologlar ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği, Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Bölümü ile iş birliği yaparak Kızılay, Koru ve Batıkent Metro İstasyonu çıkışındaki sağlık kabininde vatandaşlara yönelik ücretsiz ‘İşitme Değerlendirme Testi’ yaptı.

‘‘GELİN BİZİ DİNLEYİN, İŞİTME KAYBINI ÖNLEYİN’’

İşitme problemlerine karşı farkındalık oluşturmak, halkı bilinçlendirmek ve gelecek nesillerin sağlıklı olmasını sağlamak için “Gelin Bizi Dinleyin, İşitme Kaybını Önleyin’’ temasıyla vatandaşları ücretsiz işitme testi yaptırmaya davet eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şöyle konuştu:

“3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında halk sağlığını önceleyen hizmetlerle farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarda ve yetişkinlerde dikkat edilmezse önemli bir sağlık sorununa dönüşecek bu hastalık alınabilecek önlemlerle engellenmektedir. Gerekli bilgilendirmelerle birlikte işitme testini Hacettepe Üniversitemiz ile birlikte iş birliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Mansur Başkanımızın her zaman belirttiği gibi ‘Başkent’te her can değerlidir’.”

Türkiye Odyologlar ve Konuşma Bozuklukları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gonca Sennaroğlu da işitme testi yaptırmanın önemine dikkat çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz her yıl Ankara’da ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde pandemi döneminde aksaklık yaşamamıza rağmen elimizden geldiğince bugünü paylaşmaya çalışıyoruz. İşitmenin ne kadar önemli olduğunu herkese hatırlamak amacıyla bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz.  İşitme testi veya denge problemi olanlara da bu konuda bilgi verip, çözüm yollarını anlatıyoruz. Ücretsiz işitme testi hizmetini kamuyla paylaşmamızda yardımcı olan Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.’’

İŞİTME TESTİNE TAM NOT

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü nedeniyle eş zamanlı olarak farklı noktalarda uygulanan işitme testini yaptıran Başkentliler de bu uygulama için Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapan paydaşlara tam not verdiler:

-Emin Kıyaker: ‘‘Ankara Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara yönelik gerçekleştirmiş olduğu işitme testi hizmetini çok beğendim.”

-Taner Songür: ‘‘Teste girerken başta tereddüt duymuştum ama sonra iyi ki girdim dedim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’

-Aylin Topçu: ‘‘Biz gençler olarak yüksek sesli müzik dinliyoruz. İlk defa bir işitme testine gireceğim sonuçlar için heyecanlıyım. Böyle bir hizmet için Mansur Başkanımıza teşekkür ediyorum.’’

ABB’den Başkentlilere ücretsiz işitme testi