Abbas Turan ve Bora Temmuz ile 11. Ankara söyleşisi: Serçeşme Akarken

featured
service

Gazetemiz yazarı Abbas Turan okurları, izleyicileri ve dinleyicileriyle buluşuyor. Geleneksel hal almış olan Eşikten Öte’nin bu defaki konusu ise Hacı Bektaşı Veli olacak.

Serçeşme Akarken adlı gösteride, Hacı Bektaşı Veli’nin inanç ve felsefi düşüncelerinin Türk ve dünya kültür mirası içindeki yeri özgün bir tarz ile ifade edilecek. Bora Temmuz’un deyişleri, Fatma Özkan ve şair Kanber Gürbüzdal’ın oyuncu olarak katkı sunacağı etkinlikte, sivil toplum kuruluşları ile birlikte her defa olduğu gibi toplumun her kesiminden sanat, türkü ve şiir seven insanlar bir araya gelecek.

SEYİRCİLER DE KATKI SAĞLIYOR

Abbas Turan ve Bora Temmuz ile Eşikten Öte adıyla Ankara’nın köklü ve sevilen radyolarından olan Özgür Radyo’da yaptıkları programın izlerini de taşıyan bu etkinliğe seyirciler arasından da anı, öykü, fikir ve gösteri nitelikli katkılar sunulabiliyor. Bunun da Eşikten Öte’ye özgü geleneksel bir paylaşım yöntemi olduğunu ifade eden Abbas Turan, özellikle Merkez Sarıkaya Köylüleri Derneği, Çankaya Belediyesi, Radyo Özgür, Pamukpınar Öğretmen Lisesi mezunları ile birlikte sanat camiasından aldıkları samimi destekler sebebiyle binlerce kişinin katılım sağladığı söyleşiler yapılmakta olduğunu söyledi.

Abbas Turan ve Bora Temmuz ile 11. Ankara söyleşisi: Serçeşme Akarken 1

14. KİTAP YAYINDA: DAĞLAR YALNIZ ÜŞÜR

Eşikten Öte’nin önemli içeriklerinden olan Abbas Turan’ın kitaplarına bu defa Dağlar Yalnız Üşür adlı romanı ekleniyor. Yazarın 14.kitabı olarak okuyucularıyla buluşacak kitap için “gözleri yosun yeşiline çalan, sucayı ve toprakçayı ana dili gibi bilen, şah damarına devrilen dağlara dahi umut bulaştıran, kadim ve cömert olan bu memleketin yaylalarında gülmek renkli çiçekler büyüyecek diye, Çanakkale’de aklını, Antep’te oğlunu, İnebolu’da canını kaybeden Halit adında bir adam yürüyordu tarihten bize doğru, onunla başlasın istedim bu öykü.

Ankara’yı baş etmek ve İstiklal Mücadelesini örgütlemek için çabalayan insanların, hüzünlü bir aşk hikâyesiyle örgülenmiş romanı de denebilir Dağlar Yalnız Üşür’e. Hatta bir destanın giriş bölümü” diyen Abbas Turan,  etkinliğin en önemli ayağını oluşturan türküler ve halk kültürü konularında Türk Halk Müziği sanatçısı Bora Temmuz’dan ve yakın çevresinden hayli destek görmektedir.

Bu defaki etkinliğe şair Muharrem Soydemir, Halil Doğan, Halil Çelebi, Hergelen Meydanı esnaflarından Cuma Babayiğit, Engür Pasajı esnaflarından antikacı İsmail Karacaoğlu, genç sanatçılar Ozan Yardımcı ve Taylan Dinler de katılacaklar.

Abbas Turan ve Bora Temmuz ile 11. Ankara söyleşisi: Serçeşme Akarken 2

7 OCAK 2022’DE SAAT: 19:00’DA

07.01.2022 tarihi Cuma günü saat 19.00’da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak olan Eşikten Öte emekçilerine şimdiden başarılar diliyoruz.

Abbas Turan 1968 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Merkez Sarıkaya Köyü’nde doğdu. İlkoku eğitimini köyünde, Ortaokul ve lise eğitimini Pamukpınar Öğretmen Lisesi’nde,  Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Çeşitli dergilerde yazı ve şiirleri yayımlandı. İlk şiir kitabı 1991, diğer kitapları Kement Attım Güneşe 1999, Yürekten Ayyılık Geçer 2001,Yıldız Konar Tellere 2004, Yaram Sana Ayandır 2004, Sırası Gelen Acılar 2006, Yokluğun Sığmıyor Gurbete 2006, Deli Kim Ki Mustafa 2012, Sen Gidersen Dağlar Büyür 2012, Kuş Tünemiş Islığım 2012, Payına Yok Düşenler 2014, Ay Ne Güzel Duruyor  ve Az Ötesi Ayrılık 2019 yılında yayımlandı.

Abbas Turan ve Bora Temmuz ile 11. Ankara söyleşisi: Serçeşme Akarken 3
Abbas Turan ve Bora Temmuz ile 11. Ankara söyleşisi: Serçeşme Akarken