ABB ev sahipliğinde muhtarlar buluşması devam ediyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek çözümler üretmek için ‘Muhtarlar Müzakere Ediyor’ programına devam ediyor. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı tarafından Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi’nde altıncı ve yedincisi düzenlenen programda, Çankaya ve Yenimahalle ilçesi muhtarları ABB yetkilileri ile birebir görüşme imkânı buldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ortak akıl ilkesiyle Ankara’yı Başkentlilerle yönetmeye ve görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığının bu anlayış doğrultusunda başlattığı ‘Muhtarlar Müzakere Ediyor’ programı yoğun ilgi görüyor. Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi’nde iki ayrı grupta hem geçtiğimiz hafta hem de bu hafta sonu toplam 123 Çankayalı muhtarı ağırlayan ABB, 50 Yenimahalleli muhtarı da ilgili daire başkanlıkları bürokratlarıyla buluşturdu. 

Başkentli muhtarlar, mahalleleri hakkında talep ve görüşlerini birinci ağızdan ABB yetkililerine iletme imkânı buldu.

MAHALLERLERDE YILLARDIR ÇÖZÜLMEYİ BEKLEYEN SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri ile bir araya gelen muhtarlar, mahallelerinin kronikleşen sorunlarını masaya yatırdı.

“Muhtarlar Müzakere Ediyor” programına katılan Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Yüksel Arslan, mahallelerin sorunları için 7/24 çalıştıklarını belirterek sorunların ortak akıl ile çözüme kavuşturulacağını söyledi. Toplantıların verimli geçtiğini ifade eden Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz ise “ABB olarak ocak ayında başlatmış olduğumuz Muhtarlar Müzakere Ediyor programımız kapsamında birim yetkililerimiz tarafından alınan notları değerlendireceğiz. Güzel dönüşler alıyoruz muhtarlarımızdan” dedi.

YAVAŞ’TAN MUHTARLARA SÜRPRİZ TELEFON

Sokak hayvanlarından yeşil alanlara, kaldırımdan asfalta kadar birçok konunun görüşüldüğü Muhtarlar Müzakere Ediyor programını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görüntülü arayarak sürpriz yaptı.

Yavaş, ANKAPARK’ın geleceğini belirlemek üzere başlattıkları ankete muhtarların da katılarak görüş ve önerilerini paylaşmalarını istedi.

 ABB’nin kapılarının ilk defa sonuna kadar kendilerine açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten muhtarlar da Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Cevriye Kaya (Fidanlık Mahallesi Muhtarı): “Bugüne kadar hiç böyle bir hizmet görmemiştim. Belediye Başkanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ederim. Burada muhtarlıklarımızdaki sorunlara değindik, bizlere çok yardımcı oldular.”

-Hülya Güneş (Birlik Mahallesi Muhtarı): “Muhtarlıkta ilk dönemim ve en büyük şansım da Mansur Başkan ile aynı döneme denk gelmiş olmam. Sorunlarımız çok rahat ve hızlı bir şekilde çözülerek yer bulduğu bir dönem yaşıyoruz. Belediyeler arkamızda olduğu zaman daha güçlü isteklerimizi belirtiyoruz. Böyle bir toplantı gerçekten muhteşem çünkü bütün müdürlerimiz burada ver direkt olarak şikâyetlerimizi ilettiğimiz bir yer oluyor.”

-Seviye Ardıç Çelik (Güvenevler Mahallesi Muhtarı): “Bu organizasyon için başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok verimli bir toplantı oldu. Bire bir bizi dinlediler. Zaten normalde de telefon ettiğimizde sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliyoruz. 2019 yılından sonra ABB’nin varlığını hissettik ve muhatap buluyoruz. Belediyemizden ve Mansur Başkanımızdan çok memnunuz.”

-Muharrem İlbaş (Naci Çakır Mahallesi Muhtarı ): “Böyle toplantılar olmadan önce de birim müdürlerimiz bizlerin yanına gelerek sorunlarımızı dinliyor ve hızlı bir şekilde sorunlarımızı gideriyordu. Bu toplantılar daha da verimli geçiyor. Mansur Başkanımıza, birim müdürlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.”

ABB ev sahipliğinde muhtarlar buluşması devam ediyor