5 ay önceki görüntüler gündem oldu

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı meclis görüşmelerinde yaşanan tartışmalar sosyal medyada gündem oldu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 16. birleşiminde CHP’li Meclis Üyesi Ertan Işık’ın konuşması AK Partili meclis üyeleri Murat Köse, Ali İhsan Ölmez ve Fatih Ünal’ın araya girmesi ile sık sık kesilirken, Işık, “Ali İhsan bey biz insanların ne dediğine değil, ne yaptığına bakıyoruz, burada müftü gibi konuşup eylemlerinizin de tersi olduğunu biliyoruz. Bizim burada ne konuşacağımızı da siz oradan tayin etmeyin” demişti.

Işık’ın ’57 ihaleye bir kişi giriyor’ diyerek daha önce yapılan açık ihaleleri eleştirmesi üzerine Murat Köse’nin ‘İftira atma, gereğini yapın’ diye konuştuğu sırada Başkan Yavaş’ta ‘Yapıyoruz zaten, neden bölüyorsun?” sözleriyle karşılık vermişti.

Işık ayrıca konuşmasında; “Bir de helalleşme noktasına gelelim. Hilal Hanım’da, Bekir Yıldız Bey de burada helalleşmeden bahsetti. Ben size bu konuda Hz. Ömer’den örnek veren Hilal Hanım’a ayetle cevap vermek istiyorum. Mallarınızı aranızda batıl sebeplerle yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile yemek için hakimlere rüşvet olarak vermeyin” ifadelerini kullanmıştı.

Işık’ın bu sözlerine Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ‘İtham ediyorsunuz, ağzınızı toplayın’ diyerek tepki gösterirken Mansur Yavaş, “Nerede itham var” diye cevap vermiş, AK Partili Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez koltuğundan kalkarak Ertan Işık’ın üzerine yürümüştü.

Işık’ta Ölmez’e ‘Ne diyorsun sen lan’ diyerek karşılık verince ortalık bir anda karışmıştı.

İşte o anlara ait görüntüler;

5 ay önceki görüntüler gündem oldu

Yorumlar kapalı.