4 yıl sonra denizde cesedi bulundu

featured
service

4 yıldır kayıp olarak aranan Ahmet Sakak’ın iskeleti, patlıcan avcıları tarafından denizin dibinde bulundu.İskeletin ağırlık yapması için telle aküye bağlanmış olması cinayet ihtimalini güçlendirirken, polis Sakak’ı kaybolmadan önce gören son kişi olan çocukluk arkadaşı Süleyman Uçar’ı gözaltına aldı. Olay günü Sakak’ın ailesine “Ahmet Yunanistan’a kaçtı” diyen Uçar, poliste susma hakkını kullansa da tutuklandı.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Aydın’ın Didim ilçesinde, 2017 yılında arkadaşıyla birlikte denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Sakak’ın (34), 4 yıl sonra denizin dibinde kafatası ve kemikleri bulundu. Deniz patlıcanı avcıları tarafından tesadüf sonucu bulunan kafatası ve kemikle, su altı polisleri tarafından çıkarılarak adli tıp kurumuna gönderildi. Burada yapılan DNA testi sonrasında, iskeletin Ahmet Sakak’a ait olduğu ortaya çıktı. İskeletin ağırlık yapması için bir aküye telle bağlanmış olması cinayet ihtimalini güçlendirdi.

Kardeşi kaybolduğu günden bu yana Süleyman Uçar’dan şüphelendiğini söyleyen acılı ağabey Garip Sakak, “Kardeşim Ahmet ile Süleyman çocukluk arkadaşıydı. Nasıl kıydı kardeşime” dedi. Katil zanlısı Uçar’ın, Ahmet Sakak’ın kayıp olduğu ilk günlerde sosyal medya hesabından kayıp ilanı vermesi ise gözlerden kaçmadı.

TV PROGRAMINA ÇIKTILAR

Didim’e bağlı Akbük Mahallesi’nde ticari balık teknesi işleten Ahmet Sakak, çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda iş ortağı olan Süleyman Uçar (32) ile birlikte deniz açıldı. Denize açılmalarının ardından birkaç saat sonra Uçar, Akbük iskelesine yalnız dönerken Sakak’tan bir daha haber alınamadı. Ahmet Sakak’ın ailesi ve o dönem nişanlısı Özlem Karademir ise Sakak’ın bulunması ve olayın araştırılması için TV programlarına çıkarak yardım istedi. Olayla ilgili olarak o dönem gözaltına alınan Uçar ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Uçar olayla ilgili katıldığı TV programında arkadaşı Ahmet’in Yunanistan’a kaçtığını ve neden gittiğini bilmediğini ifade etti. Didim Emniyeti ise kayıp ihbarı dosyasını olaydan sonra kapatmıştı.

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

2 ay önce Akbük açıklarında Deniz patlıcanı avlayan dalgıçlar denizin dibinde insana ait kafatası buldu. Patlıcan avcılarının durumu Sahil Güvenlik’e bildirmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede 11 balık adamla arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarda dalgıçlar farklı bir bölgede denizin dibinde bu kez telle tekne aküsüne bağlanmış durumda insan kemikleri ve ayakkabı buldu. Deniz dibinden yüzeye çıkmaması için ağırlık olsun diye aküye bağlanmış durumda bulunan insan kemikleri ve ayakkabı kıyıya çıkarılarak incelemeye alındı.

DNA’DAN TESPİT EDİLDİ

Emniyet güçleri, kayıp kişiler arasında yaptıkları incelemede kemiklerin Didim’de kayıp ihbarı olan Sakak’a ait olabilme ihtimaline karşı savcılık izniyle Sakak’ın babasından alınan DNA örneği ile kemikler karşılaştırıldı. Karşılaştırmanın ardından kemiklerin Sakak’a ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine dosya tekrar açılarak cinayet masası dedektifleri olayın tek görgü tanığı olan arkadaşı Süleyman Uçar’ın yakalanması için çalışma başlattı. Yurt dışında olan Uçar, Türkiye’ye giriş yaptığı an yakalanarak gözaltına alındı.

Tüm delillerin ışığında Savcılık Uçar’ı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme Uçar’ı ‘adam öldürmek suçuyla’ tutuklayarak cezaevine gönderdi.

4 yıl sonra denizde cesedi bulundu