3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı

featured
service

Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi’nin desteği ile gerçekleştirilen 3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali birbirinden güzel etkinliklerle başladı.

EDİRNE (İGFA)– Akademisyen ressam Şaban Tuncer’in “Yerden Göğe” isimli Resim Sergisi’yle başlayan  3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali’nde TRAKSEV Başkanı  dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın katılımı için herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Serkan Çağrı’nın konuşmasından sonra sahneye çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Kendisi büyük kısmını üstlenerek çok küçük desteklerle 3. Balkan Müzik Festivali’ni yapıyor. Bence sanatçı bu. Sanatçı doğası gereği toplumu ileriye taşımaya çalışır. Ben bu yüzden Serkan Çağrı’ya büyük bir alkış istiyorum. İçinde Balkan, Trakya ve özelde de Edirne olan her projede olduğumuz gibi bu projede de varız. Sonuna kadar Serkan Çağrı’nın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Şaban Tuncer’in “Yerden Göğe” isimli Resim Sergisi’ni gezen katılımcılar akabinde ülkemizin başarılı caz sanatçılarından ve en önemli müzisyenlerinden Anıl Şallıel & 166 Days Balkan Jazz Project Konseri’ne katılım sağlandı. Dünyanın farklı ülkelerinden ezgiler taşıyarak konsept bir albüm yapan Anıl Şallıel, 166 Days projesiyle sahne aldı. Kendisine ülkemizin önde gelen müzisyenlerinden Tolga Erzurumlu ve Mehmet Özen eşlik ettiği konserde Duygu Tarhan ve Tamer Karaoğlu konuk sanatçı olarak katıldı.

3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı