29 Ekim Başkent’te coşkuyla kutlandı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Başkent’in dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutladı. Devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yaşımız hep genç, başımız daima dik. Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarına Cumhuriyet’in Ankara’sından selam olsun” dedi. Ceylan Ertem ve Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu konseri ile başlayan kutlama etkinlikleri, kentin birçok noktasında bando gruplarının çaldığı Cumhuriyet Marşları ile renklendi. AŞTİ’de Flash Mob gösterisinin dışında, kent genelinde Mehteran Takımı ve FOMGET Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri Başkentlilere coşku dolu anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Başkent’i Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle donattı.

 Cumhuriyet’in 98. yılı, Başkent Ankara’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Başkent’in cadde ve bulvarlarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında da billboardlar ve afişlerle kutlama mesajları yayımladı. Cumhuriyet Marşları gün boyu Ankara Metrosu ve otobüslerde çalınırken, EGO’ya ait toplu taşıma araçları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olarak hizmet verdi.

MANSUR YAVAŞ’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında devlet erkanı ile Anıtkabir’i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in 98. yıl dönümünü sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımla şu sözlerle kutladı:

“98 yıl evvel Ankara’da açtığın bağımsızlık yolundan bugün ilk günkü heyecanla yürüyoruz. Yaşımız hep genç, başımız daima dik. Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarına Cumhuriyet’in Ankara’sından selam olsun. 98 yıldır değeri giderek artan bu armağını korumaya ve daima ileri taşımaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet.”

KUTLAMALAR CEYLAN ERTEM VE KUVAYİ MİLLİYE DESTANI ORATORYOSU KONSERİ İLE BAŞLADI

Cumhuriyet Haftası etkinliklerine 2 muhteşem konserle başlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı, Arcadium AVM arkasında bulunan alanda “Ceylan Ertem” konseri ile Gençlik Parkı’nda düzenlediği “Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu”nu Başkentlilerle buluşturdu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Başkentlileri yaz boyunca ünlü sanatçılarla buluşturduklarının altını çizerek, Sezonun son açık hava konserlerini de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu çerçevede 3 gün boyunca birbirini tamamlayan etkinliklerimiz olacak. Ankaralılara ve tüm Türkiye’ye kutlu olsun. Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşasın” dedi.

“NE HARİKA BİR BAŞKAN SEÇTİNİZ”

Ankara’da sahne almaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan sanatçı Ceylan Ertem, konseri izleyen Başkentlilere Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için “Ne harika bir başkan seçtiniz” sözleriyle seslenerek, “Çok mutluyuz. Bugün özel günlerin en özeli. Hepimizin özgürlüğü için bir devrim niteliğinde olan cumhuriyet çok önemli. Aşık olduğumuz Atatürk’e sevgi, saygı ve dualarımızı göndererek onu bir kez daha anıyoruz. Sayın Yavaş örnek bir belediye başkanı. Burada olduğumuz için çok gururluyuz” dedi. 

29 Ekim Başkent’te coşkuyla kutlandı