2023 yılı servis ücretleri belli oldu

featured
service

Ak­yurt Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı Mus­ta­fa Refah, 2023 yı­lın­da uy­gu­la­na­cak olan okul ser­vis ta­şı­ma üc­ret­le­ri­ni açık­la­dı.

An­ka­ra Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Oda­la­rı Bir­li­ği ta­ra­fın­dan alı­nan ka­rar­la ser­vis üc­ret­le­ri­nin ye­ni­den be­lir­len­di­ği­ni ifade eden Refah, fi­yat­lar be­lir­le­nir­ken enf­las­yon, mal­ze­me iş­çi­lik ar­tış­la­rı gibi gi­der­le­rin dik­ka­te alın­dı­ğı­nı ay­rı­ca uzman gö­rüş­le­ri­ne de baş­vu­rul­du­ğu­nu dile ge­tir­di.

Refah, uygulanacak olan tarifenin yaşanan fiyat artışların altında kaldığını belirterek, “Hem servis esnafımızı hem de velilerimizi düşünerek en uygun fiyatları belirledik” diye konuştu. Alı­nan ka­ra­ra göre ser­vis üc­ret­le­ri yıl­lık 0-3 km arası 3 bin 937 TL, 3-6 km arası 4 bin 500 TL, 6-10 km arası 5 bin 231 TL ola­rak be­lir­len­di. Buna göre 10 ki­lo­met­re­yi aşan her bir ki­lo­met­re için­de 81 TL 25 kuruş ek­len­me­si ka­rar­laş­tı­rıl­dı. Zamlı ta­ri­fe Ocak ayı iti­ba­riy­le ge­çer­li olmaya başladı.

2023 yılı servis ücretleri belli oldu