2 milyar dolarlık sektör ihracata başladı

featured
service

0-16 yaş bebek ve çocuk ürünleri sektörünün uluslararası buluşması CBME Türkiye – 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, 8-11 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. Fuarda, 650 markanın İlkbahar-Yaz 2022 çocuk modası sezon koleksiyonları, en yenilikçi ürün ve tasarımları; Rusya, Libya, Cezayir, Irak, Kazakistan ve Ukrayna başta olmak üzere, 107 hedef ülkeden uluslararası sektör profesyoneli alıcılara sunuldu.

İSTANBUL (İGFA)- Sektörü 39’ncu kez ticaret ve ihracat için aynı çatı altında buluşturduklarını ifade eden CBME Türkiye – Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuar Direktörü Hatice Dinçer, “Bu yıl Orta Doğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve BDT bölgeleri ağırlıklı 107 hedef ülkeden gelen 15.041 yüksek kalibrede ticari alıcıyı, 4 gün boyunca Türkiye, Polonya, Portekiz ve Rusya menşeli markalar dahil, araç-gereç, bebek bakımı, mobilya, ev tekstili ürün gruplarıyla birlikte İlkbahar-Yaz 2021 tekstil koleksiyon lansmanlarını gerçekleştiren ‘’hazır giyim ve aksesuar’’ markalarımızla buluşturduk” dedi. 

Dinçer şöyle devam etti: “650 katılımcı markamız 0-16 yaş çocuk modasına dair en trend ürün ve koleksiyonları yanında, farklı stil ve tasarımda hazırladıkları 25.000’den fazla modeli, vitrinlere çıkmadan önce 107 hedef ülkeden CBME Türkiye’ye gelen uluslararası sektör profesyoneli ziyaretçilerimize tanıttılar. Ayrıca 16 ülkeden CBME Türkiye’ye ilk kez katılım sağlayan 200 önemli profesyonel satın almacının yer aldığı Alım Heyeti Programımız da büyük ilgi gördü ve sektörün yüzünü güldürdü” ifadelerini kullandı. 

CBME TÜRKİYE’NİN YENİ TARİHİ, ZİYARETÇİ SAYISINI YÜKSELTTİ

30 yılı aşkın süredir istikrarla devam eden bölgenin en büyük ve uzun soluklu uluslararası bebek ve çocuk ürünleri fuarı olduklarına dikkat çeken Dinçer, “Uluslararası ziyaretçi sayımız, satın alma hacimleri yanında, katılımcı markalarımızın ürün kalitesi ve çeşitliliği ile öne çıkıyoruz. Bu yıl da aynı başarıyı üstüne koyarak devam ettirdik. En çok ziyaretçi katılımı Rusya, Libya, Cezayir, Irak, Kazakistan ve Ukrayna’dan gerçekleşti.

CBME Türkiye, bundan böyle Ocak yerine Aralık ayında düzenleniyor. Tarih değişikliğinin yarattığı olumlu hava sayesinde ise özellikle Rusya-BDT bölgelerinden gelen ziyaretçi sayısında 2020 fuarımıza göre yüzde 28 artış gözlemledik. Bu sezonun ihracat hedef bölgeleri arasında yer alan Kuzey Amerika ülkelerinden ise 2020’ye göre fuarı ziyaret eden kişi sayısında yüzde 107 bir artış yaşandı. Tarih değişikliğinin sektör tarafından benimsendiğinin bir diğer önemli göstergesi ise bağımsız bir araştırma ajansı aracılığıyla yapılan memnuniyet anketlerinin sonuçlarının hem ziyaretçi hem de katılımcı tarafında 2020 fuarımıza göre yükselip, rekor seviyeye ulaşması. Ayrıca fuarın son gününe gelmeden pek çok katılımcımız, sezon koleksiyonlarının siparişlerini alıp, ürün satışını tamamlamışlardı.” dedi. 

 

 

 

 

 

2 milyar dolarlık sektör ihracata başladı