1’inci Mustafa Cengiz Gazi Oyunları görkemli bir törenle açıldı

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Mustafa Cengiz anısına düzenlenen 1’inci Gazi Oyunları’nın açılış meşalesi, törenle yakıldı.

GAZİANTEP (İGFA)- “Spor kenti Gaziantep” için desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepli iş
insanı, spor yöneticisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün 37’nci başkanı merhum Mustafa Cengiz’in anısına düzenlendiği 1’inci Gazi Oyunları’nın meşale yakımıyla açılış töreni, Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Okul bayrakları ve flamalarının geçişiyle başlayan törende organizasyonun tanıtım videosu ve merhum Mustafa Cengiz’i anlatan anma videosu izlenildi. Büyükşehir Belediyesi Belediye Spor Kulübü sporcuları kata gösterisi yaptı. Konuşmaların ardından oyunların meşalesi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol tarafından yakıldı.

Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahıd Majeed, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Merhum Mustafa Cengiz’in ailesi, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

23 Mart tarihine kadar devam edecek oyunlar 15 farklı branşta 62 kategoride 7 bin 626 sporcunun mücadelesi ile devam edecek. 1’inci Gazi Oyunları bu verilerle şehrin en büyük katılımlı spor organizasyonu unvanını almış oldu.Büyükşehir Belediyesi hem spor alt yapısını güçlendirmek hem de okul spor kulüplerinin gelişmesine katkı sağlamak için rekor ödül tablosu da oluşturdu. Bu kapsamda 1’inci Mustafa Cengiz Gazi Oyunları yerelde yapılan en büyük spor organizasyonu olarak kayıtlara geçti.

1’inci Mustafa Cengiz Gazi Oyunları görkemli bir törenle açıldı