15 Temmuz’da Akyurt meydanlarda olacak

featured
service

Ak­yurt Kay­ma­kam­lı­ğı ta­ra­fın­dan 15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü et­kin­lik­le­ri­ni içe­ren bir prog­ram ya­yım­lan­dı.

KUTLAMA PROGRAMI İKİ GÜN SÜRECEK

Prog­ra­ma göre bu yıl 15 Tem­muz anma et­kin­lik­le­ri bir gün önce, yani 14 Tem­muz 2022 Per­şem­be günü baş­la­ya­cak. Saat 20.30’da Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’nda şair- yazar Dur­sun Ali Er­zin­can­lı sah­ne­ye çı­ka­cak. Er­zin­can­lı’ya ez­gi­le­riy­le Fatih Çelik ve ka­si­de­le­riy­le İsmail Gül­han eşlik edecek. Pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı ve video gös­te­ri­mi­nin ar­dın­dan şe­hit­le­rin ruhu için sela, Ya­sin-i Şerif ve du­alar oku­na­cak. İstik­lal Marşı Okuma Ya­rış­ma­sın­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­ler İstik­lal Marşı’nı oku­ya­cak, Yü­rek­ler­de Akif, Dil­ler­de Hür­ri­yet Kom­po­zis­yon Ya­rış­ma­sı il bi­rin­ci­si de prog­ram­da yaz­dı­ğı kom­po­zis­yo­nu oku­ya­cak.
15 Tem­muz 2022 Cuma günü devam edecek anma prog­ram­la­rı Ak­yurt­lu genç­le­rin, Kar­şı­ya­ka Me­zar­lı­ğın­da 15 Tem­muz şe­hit­le­ri­nin ka­bir­le­ri­ni zi­ya­ret et­me­siy­le baş­la­ya­cak. Saat 11.00’da Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da anma prog­ra­mı dü­zen­le­necek. 11.30’da sergi açı­lı­şı ya­pı­la­cak ve 12.05’te Sey­yid Bur­ha­ned­din Ca­mi­in­de şe­hit­le­rin ruhu için sela, Ya­sin-i Şerif ve du­alar oku­na­cak. 13.30’da ya­pı­la­cak Ak­yurt’taki şehit ka­bir­le­ri­nin zi­ya­re­ti­nin ar­dın­dan 15 Tem­muz ga­zi­le­ri Ömer Ona­ran­gil ve Ünal Çam­dal ev­le­rin­de zi­ya­ret edi­lecek. Gece ya­rı­sı saat 00.13’te tüm ca­mi­ler­de sela oku­na­rak 2 gün­lük prog­ram sona erecek.

15 Temmuz’da Akyurt meydanlarda olacak