Yavaş: 25 yıldır kullanılan yetkiyi almak istediler

featured
service
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yavaş, toplantıdaki konuşmasında, “25 yıldır belediye başkanınca kullanılan yetkiyi şimdi Belediye Meclisi’ne almak istediler reddettim” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş, başkanlığında ilk kez toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, “25 yıldır belediye başkanınca kullanılan yetkiyi şimdi Belediye Meclisi’ne almak istediler reddettim. Tümü zarar eden şirketlerdeki yönetim kurullarının göreve devam etmesini istemek hangi ihtiyacın sonucudur? Ankaralının şahsıma verdiği yetkiyi hakkıyla kullanmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.Yavaş, “Meclis üye dağılımında ağırlığın AK Parti’de olması beni hiç rahatsız etmemiştir, etmeyecek de. Çünkü buradaki tüm arkadaşlarımın, söz konusu Ankara’ya hizmet olunca, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, gerçekleşecek her faaliyet ve projede, Ankara için ortak irade koyacağına inancım tamdır” dedi.
‘AĞIRLIĞIN AK PARTİ’DE OLMASI BENİ RAHATSIZ ETMEDİ’Yavaş, 5,5 milyon Ankaralının sorumluluğunu, bu ağır borcu birlikte taşıyacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:“Belediye Meclis üyelerimizle, Ankara’mızın sorunlarını birlikte omuzlayacağız. Ankara’ya hizmet yolunda sizlerle yapacağım kader ve güç birliğinin nasıl hayra vesile olacağını hep birlikte görecek, süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Meclis üye dağılımında ağırlığın AK Parti’de olması beni hiç rahatsız etmemiştir, etmeyecek de. Çünkü buradaki tüm arkadaşlarımın, söz konusu Ankara’ya hizmet olunca, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, gerçekleşecek her faaliyet ve projede, Ankara için ortak irade koyacağına inancım tamdır. Kampanya sürecinde söz vermiştim, eğer buradaki çoğunluk CHP’de olsaydı encümen ve Meclis bünyesinde çalışacak olan komisyonlarda, eşit dağılımı sağlayarak, daha şeffaf ve adil çalışmanın önünü açacaktım. Yine belediyeciliği bir siyaset alanı olarak görmeyeceğimi, onu Ankara’mıza hizmet alanı olarak niteleyeceğimi, ona göre çalışacağımı vurguladım. Burada temsil edilen tüm partilerin, Meclis çalışmalarında ortak aklı işleteceğine ve önceliklerinin Ankara olacağına inanıyorum. Benim Ankara’ya hizmet yolunda hiçbir arkadaşımıza karşı bir önyargım olmadığı gibi, hiç kimsenin iyi niyetinden de şüphem yok. El ele vererek, vicdan ve ortak akıl eşliğinde uygulayacağımız projelerde, burada bulunan sizlerin kasten engel olmaya yönelik bir tavır takınacağınızı kesinlikle düşünmüyorum.”
Yavaş: 25 yıldır kullanılan yetkiyi almak istediler