Ustalar Kale’de Buluştu

featured
service
Ağustos ayında, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen ustalara ev sahipliği yaparak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını ve sanatçılarını Altınköy Açık Hava Müzesi’nde buluşturan Altındağ Belediyesi, ustaları bu sefer de Ankara Kalesi’nde bir araya getirdi.
ANKARA KALESİ RENKLENDİ
Altındağ rengarenk bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya başladı. Altındağ Belediyesi’nin Ankara Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği organizasyonda geleneksel el sanatı ustaları Ankara Kalesi’nde bir araya geldi. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“ÇOCUKLARINIZLA GELİN”
Altındağ Belediyesi olarak Ankara Kalesi’ndeki etkinlik hasretine son verdiklerini belirten Başkan Asım Balcı, “Geleneksel Türk El sanatlarımızı Altındağ’da yaşatmaya devam ediyoruz. Ankaralı zanaatkarların da katıldığı etkinlik, 20 Ekim’e kadar devam edecek. Ben tüm hemşehrilerimizi özellikle çocuklarıyla beraber buraya bekliyorum” ifadelerini kullandı.
SON GÜN 20 EKİM
Açılışı yapılan sergi, 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Geleneksel El Sanatları sergisinde, geleneksel Türk el sanatlarının en güzel örnekleri Ankaralılarla buluşacak, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, usta zanaatkarların canlı performanslarıyla sergilenecek. Etkinlikte, bakır işlemeden taş baskıya, tesbih yapımından çini sanatına kadar 30 geleneksel el sanatı tüm ayrıntıları ile hayat bulacak.
Ustalar Kale’de Buluştu