Solo Otobüsler Hizmete Başladı

featured
service

“Öğrenci dostu bir Başkent” sloganıyla su faturalarından ulaşıma birçok alanda öğrencilerin ekonomisine katkı sağlayan hizmetleri hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, verdiği sözleri teker teker yerine getirmeye devam ediyor.

Öğrencilere su faturalarında yüzde 50 indirim uygulamasını başlatan Başkan Yavaş, son olarak Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde öğrenim gören öğrencileri yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

ÜCRETSİZ SOLO OTOBÜSLER SERVİSE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla EGO Genel Müdürlüğü, günlük ortalama 20 binin üzerinde öğrencinin taşındığı Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ücretsiz 5 solo otobüs hizmeti vermeye başladı.

21 körüklü otobüsün dışında ücretsiz 5 solo otobüs, haftanın 7 günü 06.30-20.00 saatleri arasında Çayyolu Metrosu çıkışından kampüs içine ücretsiz öğrenci taşıyacak.

 ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Uygulamanın ilk gününde ücretsiz otobüsleri kullanan öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Yavaş’a şu sözlerle teşekkür ettiler:

-İrem Aslan (21 yaşında): “Çok yerinde bir karar oldu. Çünkü ring otobüslerinin sırası gün geçtikçe çoğalıyordu ve o sırayı beklemek bizim için eziyet haline geliyordu. Sesimizi duyup bizlere bu ücretsiz ulaşımı sağladığı için Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz.”

-Adem Üngör (24 yaşında): “6.30-20.00 saatleri arasında böyle bir uygulama olması çok iyi oldu çünkü en yoğun saatler. Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

-Aydan Yüksel (21 yaşında): “Bence çok faydalı oldu. Okula giderken burada sıra beklemek çok zor oluyordu. Ücretsiz servisler için çok teşekkür ediyorum.”

-Esra Şahin (20 yaşında): “Belediye Başkanımız göreve geldiği ilk günden itibaren öğrencileri düşündüğünü gösterdi. En yoğun saatlerde bu otobüslerin olması çok iyi oldu. Mansur Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”

-Sinan Uyar (19 yaşında): “Mansur Yavaş sevdiğimiz bir başkan. Öğrenciler için çalışıyor. Bizlerin ekonomisine destek oluyor. Bir de 60 TL’ye 200 binişlik kart çıkarılmasına da onay verdi. Çok teşekkür ediyoruz.”

-Melih Toy (19 yaşında): “Mansur Yavaş’ın öğrencilere yönelik çalışmalarını takip ediyoruz. Ücretsiz solo otobüsler, otobüs sırasını ve beklemeyi azalttı hatta rahatlattı. Bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz.”

-Gizem Müslüm (20 yaşında): “Benim çok hoşuma gitti. Çünkü öğrencilerin maddi imkanları zaten sınırlı o yüzden bu ücretsiz otobüs uygulaması öğrenciler açısından çok iyi. Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz.”

Başkan Yavaş’ın öğrencilere verdiği bir başka müjde olan 60 TL ve 200 binişlik öğrenci abonman kartı uygulaması da 20 Ekim’de başlayacak.

Solo Otobüsler Hizmete Başladı