Pazarlılar Yenimahalle’de Buluştu

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, Rizelileri Yenimahalle’de ağırladı. Ankara Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel kahvaltı etkinliği İlkadım Salonu’nda yapıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, dernek yönetimi, STK temsilcileri ile çok sayıda Karadenizli katıldı.

Göçü önlemek zorundayız

Yaşar “Karadeniz Türkiye’mizin güzel bir coğrafyası, korunması gereken bir doğa harikası, büyük bir nimettir. Ne yazık ki günümüzde her yerin bozulduğu gibi Karadeniz’in de doğası bozuluyor. Bölge halkının da bozulmaya karşı elinden gelen mücadeleyi verdiğini biliyorum. Doğamıza hep beraber sahip çıkacağız. Ancak Karadeniz’deki göçü önlemeden, o verimli topraklarda bölge halkını bulundukları yerlerde iş ve aş sahibi yapmadan ülkeyi kalkındırmak mümkün değil. Tüm bölgelerimizde durum aynı. Büyükşehirlere devamlı göç geliyor. Büyükşehirlerin de sorunları çözülmez noktalara geliyor” dedi.

Ortak paydamız memleketimizdir

Başkan Yaşar’a verdiği destek için tüm Karadenizliler adına teşekkür eden Dernek Başkanı Selahattin Bal da “Biz hemşeri derneğiyiz. Amacımız siyaset değil. Ortak paydamız Pazar’dır. Ortak paydamız Rize’dir. Ortak paydamız memleketimizdir. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaktır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde ilçemizle, ilimizle, bölgemizle bütün olursak ülkece bütün oluruz” diye konuştu.

Pazarlılar Yenimahalle’de Buluştu