Nedir Bu Fuar Alanı?

featured
service
Fuar, ticareti geliştirmek amacıyla belli bir süre için kurulan pazar. Alıcı ve satıcıların bir araya gelerek iş anlaşmaları yaptıkları bu pazarlar genellikle aynı yerlerde ve düzenli aralıklarla, her yıl aynı tarihte birkaç haftalığına kurulurlar. Bu sergiler tek bir iş koluna ya da belirli bir iş kolunun tek bir dalını konu alabileceği gibi her tür ürünü ve hizmeti de kapsayabilir.
Uluslararası ticarette büyük önemi olan fuarlar 21. yüzyılda daha da önemli hale gelmiştir. Avrupa’da olsun Asya’da olsun dünyanın çeşitli yerlerinde her yıl düzenlenen bu pazarlar, binlerce satıcı ve alıcıyı bir araya getirerek büyük bir alış-veriş potansiyeli yaratmaktadır.
Fuar Alanı Akyurt halkında ve yatırımcılarda büyük bir beklenti haline dönüştü. Hayal satın almayı da biraz seviyoruz galiba… Büyük şirketler fuarda ürünlerini pazarlayacak, parasına para katacak, Akyurt’ta büyük bir değişime uğrayacak…
Evet, Akyurt’u fuar alanı ile birlikte bir değişim bekleyebilir. Ancak önemli olan bunun sağlanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılıp yapılmayacağı. Eğer bu konuda adım atılmazsa, Esenboğa Havalimanı Akyurt’a ne gibi kazanımlar getirmişse, fuar alanı da bir benzeri haline dönüşecektir.
Yaklaşık 10 yıldır fuar merkezi ve sanayi alanından bahsediliyor. Fuar alanının tamamlandığını varsaydığımızda, projenin yanı sıra, organize sanayi, AR-GE tesisleri, eğitim tesisleri kurulmadığı takdirde ilçeye pek bir katkısı olmayacağını belirtmekte fayda var. Tabi arazi rantının dışında.
İlçe ekonomisine katkı sağlayacak, ilçe halkının refahını artıracak ek donanımlar geliştirilmediği sürece ‘fuar’ın tanımının dışında bir getirisi olmayacağı düşünülebilir. Firmalar fuarlara katılır, ürünlerini pazarlar, çevresindeki oteller para kazanır. Ya Akyurt?
İşin bir diğer ilginç tarafı da fuardan birinci derecede yararlanacak olan iş çevrelerinin kuruluşları olan, ATO, TOBB ve ATB’nin bu projeye mesafeli yaklaşımları. Ankara kamuoyunu günlerdir işgal eden birbiri ardına yapılan açıklamalar.
Burada Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Tekin Çelik olumlu bir teklifte bulunarak şirketin hisselerine talip oldu, biran önce çalışmalara başlanmasını istedi.
Olması gerektiği gibi; Fuar merkezini kullanmak isteyen Akyurtlu sanayiciler ATO, TOBB, ve ATB’nin aksine projenin hayata geçmesini istiyor.
Fuar alanına Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi, ATO ve AKSİAD’ın destek verdiği görülüyor.
Özetle, proje ‘fuar’dan ibaret olarak kalacaksa, Akyurtlu buradan ciddi beklentiler içerisine girmesin.
İstihdamın artması, ekonomiye katkı sağlanması için, sanayi ve eğitim tesislerinin kurulması ve bölgenin de Sanayi Bölgesi ilan edilmesi gerekir.
Bir kavga yaşanıyor. Sermayenin ödenmesi için son tarih olan 27 Şubat belki de fuar alanının kaderinin ortaya çıkacağı tarih olacak.
Umarız, 10 yıldır gündemi işgal eden projede ilerleme sağlanır ve belirttiğim konularda da adımlar atılır.
Nedir Bu Fuar Alanı?