Mansur Yavaş o şoförü görevden aldı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, engelli vatandaşı otobüse almayan EGO şoförünün görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “9 Ocak 2020 tarihinde, Ankara’nın Altındağ İlçesi Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin önünde, otobüste rampa olmasına rağmen engelli bir vatandaşımızın Özel Halk Otobüsü şoförü tarafından araca alınmadığı belirlenmiştir.

Engelli vatandaşımızın bunun üzerine tekerlekli sandalye ile otobüsün önünü kestiği, tepkisinin trafikteki diğer vatandaşlar tarafından telefon kamerasıyla kaydedildiği ve Özel Halk Otobüsü şoförüne çevrede bulunan vatandaşlarımızın tepki verdiği görüntüler kamuoyuna yansımıştır.

Şoförü cep telefonuna kaydeden bir yurttaşın ise “Akşam haberlerinde izlersin abi kendini” diye tepki göstererek aldığı kaydın yayımlanması ile birlikte konu Belediyemiz tarafından incelenmiştir. 9 Ocak 2020 tarihinde yaşanan olayın EGO Genel Müdürlüğü yetkililerine intikal ettirilmesi üzerine yapılan incelemenin ardından kusurlu görülen araç derhal parka çekilmiş ve araç sürücüsü süresiz olarak işten uzaklaştırılmıştır.

Özel Halk Otobüsü’nde yaşanan bu olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Mansur Yavaş o şoförü görevden aldı