Kılıçdaroğlu, “Dünya hala huzuru ve adaleti arıyor”

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen 56’ncı Ulusal, 30’uncu Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katıldı.

Etkinlik öncesi Yaşar, 39 yıl sonra Kırşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’nin Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret etti. Birlikte kahvaltı yapan ikili daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna katılarak Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nin yapıldığı Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’ne geçti.

Çalışmadan geçinenler bizden değildir

Törene Kılıçdaroğlu ve Yaşar’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu bazı belediye başkanları katıldı.

Tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacı Bektaş Veli Semah Ekibi gösteri ile başladı. Gösterinin ardından konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli’nin bu topraklarda yaşadığını ve çağlar ötesinden söylediklerinin bugün kainatın evrensel kurallarından olduğunu belirtti. Hacı Bektaş Veli’nin “Kimsenin ayıbını arama, kendi ayıbını gör”, “Adalet her işte hakkı bilmektir”, “En yüce servet ilimdir”, “Çalışmadan geçinenler bizden değildir”, “Alimin uykusu cahilin ibadetinden üstündür”, “Kibrin aslı şeytan, tevazunun aslı rahmandır”, “En büyük keramet çalışmaktır” gibi sözlerini hatırlattı.

Yaşamı boyuncu hep hakkı, hukuku ve adaleti savundu

Sözlerine Hacı Bektaş Veli’nin hayatını anlatarak devam eden Kılıçdaroğlu, “Anadolu’ya geldiğinde 35 yaşlarında bilgin ve olgun bir insandı. Yaşamı boyuncu hep hakkı, hukuku ve adaleti savunmuştur. Toplum onun güvercin ruhu ile Anadolu’ya geldiğini kabullenmiştir. Çünkü o barışın, huzurun, birlikte yaşamının öncüsü olmuştur. Kimseyi ötekileştirmemiştir. O kendi deyimiyle 72 milleti bir saymıştır. Hiç kimse unutmasın, aslanla ceylanı hünkarın kucağında buluşturan huzurdur, adalettir. Dünya hala huzuru ve adaleti arıyor. Oysa Hacı Bektaş Veli, çağlar öncesinden bu gerçeği insanlığın önüne koyanlardan birisidir” dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Kılıçdaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a katılımlarından dolayı Hacıbektaş’ı simgeleyen plaket takdim etti. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’ne layık görülen sanatçı Musa Eroğlu ise ödülünü Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.

Başkan Yaşar ve İmamoğlu’ndan Avanos’a çıkarma

Etkinliğin ardından Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve belediye meclis üyeleriyle, Avanos’ta bulunan bir restoranda Ekrem İmamoğlu ile birlikte yemek yedi.

Yemeğin ardından ikili Avanos Belediyesi’ni ziyaret ederek, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a görevinde başarılar diledi.

Kılıçdaroğlu, “Dünya hala huzuru ve adaleti arıyor” 1 Kılıçdaroğlu, “Dünya hala huzuru ve adaleti arıyor” 2
Kılıçdaroğlu, “Dünya hala huzuru ve adaleti arıyor”