Kanser Savaşçıları Doğa İçin de Savaşıyor

featured
service

Yenimahalle Belediyesi  “Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında, Ankara Meme Hastalıkları Derneği ile birlikte ağaç dikti.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, Meme Kanserini yenmiş kadınlar ile yakınları, Onkoloji Hastanesi doktorları ve personellerinin katıldığı etkinlikte, toplamda 100 çam fidanı toprakla buluştu.

İnsanlığa nefes olacaklar

İstanbul Yolu üzerindeki belediyeye ait ağaçlandırma alanında düzenlenen ağaç dikim töreninde küreği eline alan Kartal,  katılımcılarla birlikte ağaç dikti.

Etkinlikle hem Meme Kanserine dikkat çeken hem de insanlığa nefes olan ağaçları diken kadınlar, desteklerinden ötürü Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

“Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun”

Alana ağaç dikmek için gelen kadınlardan Gülseren Özkan (55), “2011 yılında meme kanseri olduğumu öğrendim. Ama şanslıydım. Sürekli kontrollerimi yaptırdığım için kanser olduğumu erken öğrendim. Erken tanı gerçekten çok önemli. Kadınlarımız kesinlikle kontrollerini aksatmasınlar. Ayrıca bu hastalığı yenmek istiyorsak, moralimizi yüksek tutmalıyız. İnançlı olmalıyız. İnanırsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bugün çok şükür iyiyim, hastalığımı yendim. Buradan kanser hastalarına sesleniyorum; Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun” dedi.

Kanser Savaşçıları Doğa İçin de Savaşıyor