Kahramankazan Mucizesi

featured
service
Gazetemizinde üyesi olduğu Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri ile bir araya gelen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye başkanı seçildiği 2004 yılından bugüne ilçede yaşanan değişimi anlattı. TÜRKİYE Yerel Gazeteciler Derneği’nin yerel gazetecileri yerel yönetimlerle bir araya getirmek için düzenlemiş olduğu toplantılar devam ediyor.Üye sayısı her geçen gün artan Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği’nin son toplantısı Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile gerçekleştirildi.Kahramankazan Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları aktaran ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lokman Ertürk, kendisinin de yerel gazetecilik yaptığını belirterek, yerelde basın görevini üstlenmenin zorluklarını bildiğini ifade etti. Ertürk, “Bende yerel basıncıyım, yerelde gazetecilik mesleğinin ne kadar zor şartlar altında sürdürüldüğünü biliyorum. Yerelde gazetecilik mesleği toplumun habere ulaşmasında önemli rol üstleniyor” ifadelerini kullandı. Göreve geldiği 2004 yılından itibaren Kahramankazan ilçesindeki değişime işaret eden Ertürk, “Türkiye’nin ve Ankara’nın en genç belediye başkanı olarak 34 yaşında göreve başladım. 2004 yılında tersine göçün yaşandığı ilçemizde 15 bin nüfusumuz vardı. Bugün ilçemiz göç veren değil göç alan bir yerleşim yeri haline geldi, Kahramankazan Ankara’da sanayinin ve ticaretin kalbi konumunda. 52 bin nüfusu olan ilçemizin çalışanlarla birlikte gündüz nüfusu ise 90 bine ulaşıyor.” şeklinde konuştu.Kahramankazan Mucizesi 1İKİNCİ HASTANE İNŞAATI BAŞLAYACAK Kahramankazan İlçesi’nde 75 yataklı devlet hastanesinin bulunduğunu belirten Ertürk, “Ankara’nın her yerinden vatandaşlarımız ilçemize tedavi olmak için geliyor. İkinci bir devlet hastanesinin inşaatına da kısa süre içerisinde başlanacak. İlçemize 150 yataklı devlet hastanesini kazandıracağız” dedi.1 MİLYAR 350 MİLYON LİRALIK YATIRIM Ankara’nın en çok yatırım yapılan ilçesinin Kahramankazan olduğunu belirten Ertürk, “Kahramankazan gelişmişlik sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Ankara’nın en hızlı gelişen dış ilçesiyiz. İlçemizde 1 Milyar 350 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. 2 tane yarı olimpik havuzumuz var. 2004 yılında göreve geldiğimde 2 bin metrekarelik parklarımız vardı. 47 park yaptık, parklarımızın ortalama yüzölçümü 40 bin metrekare. İlçemizde ne yapıyorsak, halkımızla birlikte karar alarak, onların onayına sunarak gerçekleştiriyoruz. Bu da çalışmalarımıza ivme kazandırıyor.” şeklinde konuştu. 
  • *Satıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi’yle birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini anlatan Ertürk, projenin yerinde bir kentsel dönüşüm anlayışı ile gerçekleştirileceğini söyledi.
  • *Temelini Başbakan Binali Yıldırım’ın attığı Ankara-Kahramankazan karayolunun 28,4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek genişletme çalışmaları kapsamında, 2 şerit olan bölünmüş yol 3 şeride çıkarılacak. 28.4 kilometrelik proje doğrultusunda yol üzerinde 12 adet de köprülü kavşak inşa edilecek. Ayrıca Kahramankazan’dan Esenboğa Havalimanı’na da yeni bir yol açılacak.
  • * Kahramankazan Belediyesi ve DSİ işbirliği ile yapımı sürdürülen Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi tüm hızıyla sürüyor.
  • * Kahramankazan’a 150 yataklı bir devlet hastanesi yapılması için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek hastanenin ihalesi gerçekleştirilecek.
  • * Öğrencilerin lise için bile başka ilçelere gitmek zorunda kaldığı Kahramankazan’da, bugün 3 üniversitenin meslek yüksekokulları bulunuyor.
Kahramankazan Mucizesi 2
Kahramankazan Mucizesi